EenVandaag: ‘Linkse partijen willen niet met elkaar in debat’

EenVandaag: ‘Linkse partijen willen niet met elkaar in debat’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De lijsttrekkers van de linkse politieke partijen zijn niet bereidt om met elkaar in één-op-één-debat te gaan, dat zegt Peter Kwee, adjunct-hoofdredacteur van EenVandaag. Het NPO 1-programma komt op maandag 13 maart met een debat tussen de VVD en PVV, maar er komt geen debat op links.

“We hebben de SP en PvdA ook uitgenodigd voor een debat op links en D66 en GroenLinks voor een links-liberaal debat. Het bleek beide onhaalbaar omdat Asscher niet tegen Roemer wil debatteren en Pechtold het niet tegen Klaver wil opnemen”, vertelt Kwee op de website van EenVandaag.

Ook de SP wil volgens de adjunct-hoofdredacteur niet in debat met GroenLinks. “Omdat Roemer ook niet tegen Klaver wil aantreden en Asscher überhaupt geen debat op links wil, konden we deze week helaas niet anders dan de trieste balans opmaken: er komt geen debat op links”, vervolgt hij.

“Het is niet gebruikelijk om naar buiten te treden over de inhoud van de gesprekken hierover, maar de uitkomst ligt al op straat en ik vind dat wij moeten verantwoorden waarom onze kijkers deze verkiezingen bij EenVandaag alleen Rutte en Wilders met elkaar in debat zien gaan”, aldus Kwee.

Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) gaan als enige partijen met elkaar in debat tijdens het EenVandaag-debat. Rutte en Wilders debatteren 13 maart onder leiding van Pieter Jan Hagens live vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam over de zorg, economie en immigratie en identiteit.

Bekijk EenVandaag op TVblik.nl/eenvandaag

Foto: Nico Kroon / AVROTROS