Angela Groothuizen presenteert RTL Live

Angela Groothuizen presenteert RTL Live

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Angela Groothuizen gaat het nieuwe RTL4-programma RTL Live presenteren, dat heeft RTL Boulevard donderdag bekendgemaakt. Angela Groothuizen wordt een van de twee presentatoren van de opvolger van De 5 Uur Show. Wie de andere presentator wordt, is nog niet bekend.

Beau van Erven Dorens, die in 2013 het gezicht was van de half 6-show Show Vandaag op tv-zender SBS6, vindt Groothuizen een goede keuze voor RTL Live. “Goed idee, maar ze zal echt aan de bak moeten. Het is vijf dagen per week”, aldus de inval-presentator van RTL Boulevard.

Beau van Erven Dorens, die in de jaren negentig ook RTL Live presenteerde, zegt dat hij niet de andere presentator wordt. Ook RTL4-zenderbaas Erland Galjaard bevestigt dat. Volgens Galjaard is Van Erven Dorens te druk met andere programma’s bij de commerciële familiezender.

De naam van Angela Groothuizen werd eerder vandaag al getipt door Viola Holt, die vroeger De 5 Uur Show presenteerde op RTL4. Holt ziet Groothuizen wel een duo vormen met John Williams. Beau zei eerder vandaag dat hij RTL Live wel wat voor oud-RTL-presentatrice Irene Moors had gevonden.

RTL Live werd donderdagochtend aangekondigd door RTL4. De nieuwe live talkshow is vanaf het najaar dagelijks om vijf uur te zien op RTL4. “RTL Live is toegankelijk, informatief en natuurlijk gezellig, maar ook scherp, brutaal en up tempo”, liet de familiezender donderdag weten.

Bekijk RTL Late Night op TVBlik.nl/rtl-live