Coldplay bovenaan in Album top 100

Coldplay bovenaan in Album top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het nieuwste album van Coldplay, A Head Full Of Dreams, staat deze week bovenaan in de Album top 100. Vorige week stond Coldplay met dit album nog op de vijfde plek. De nieuwste single van dit album, Up & Up, staat deze week op nummer 65 in de Single top 100.

Doordat Coldplay nu bovenaan staat, verliezen de Red Hot Chili Peppers hun nummer één positie. Zij stonden met hun album, The Getaway, op de eerste plek. Deze week zakken zij drie plekken en komen uit op de vierde plek. Op de twee plek staat Broederliefde. Zij stijgen deze week twee plekken met hun album Hard Work Pays Off 2. Een week eerder stonden zij nog op de vierde plek. 

Zangeres Adele ziet haar laatste album, 25, ook stijgen. Een week geleden stond haar album op de achtste plek in de Album top 100. Deze week stijgt Adele maar liefst vijf plekken en komt uit op de derde plek. Het album van Drake, Views, blijft deze week op de zevende plek staan. De single, One Dance, van Drake staat deze week nog altijd bovenaan in de Single top 100.

Naast winst voor Coldplay, Broederliefde en Coldplay, is er ook winst voor Beyoncé. Het album, Lemonade, van de Amerikaanse zangeres stijgt deze week vier plekken en komt uit op de elfde plek. Deze week staat de hoogste nieuwe binnenkomer op de negende plek. Daar staan de Golden Earring met hun album The Hague/Five Zero.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd door Dutch Charts.