Bastille in november in de Ziggo Dome

Bastille in november in de Ziggo Dome

Geschreven door Daniël Schalk

De Britse band Bastille staat woensdag 16 november met hun nieuwe tournee Wild Wild World Tour in de Ziggo Dome in Amsterdam. De aankondiging van de tour volgt op de release van de nieuwe single Good Grief van het nog te verschijnen album Wild World dat 9 september uitkomt.

Het nieuwe album Wild World is de opvolger van het succesvolle debuutalbum Bad Blood, dat in Nederland de platina status behaalde en hun grote internationale hits bracht als Pompeii, Flaws, Laura Palmer en Things We Lost In The Fire. De kaartverkoop start vrijdag 8 juli om 10.00 uur.

Het is vijf jaar geleden dat singer-songwriter Dan Smith alleen in zijn slaapkamer in Londen aan een album werkte. Niet veel later ging hij op zoek naar muzikanten en vormde hij samen met Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsen) de alternatieve-rockband Bastille.

Inmiddels is de Britse band uitgegroeid tot een van de grootste internationale acts van dit moment met een miljard Spotify streams, meer dan 4 miljoen verkochte albums en twee Grammy Award nominaties. Onlangs gaf de Britse band Coldplay nog een concert in Nederland in de Amsterdam ArenA.

Bekijk de Coldplay-special van RTL Late Night op TVblik.nl