Bastille in the Qube van Q-music

Bastille in the Qube van Q-music

Geschreven door Pieter Jongsma

Op woensdag 12 februari treedt de Britse band Bastille op in the Qube van Q-music. Bastille is één van de hipste bands van dit moment en afgelopen jaar braken ze wereldwijd door met hits als 'Pompeii', 'Things We Lost In The Fire' en 'Of The Night'.

In de rode kubus die the Qube wordt genoemd stonden al vele bekende artiesten, zoals Ed Sheeran, Jason Mraz, Keane, Train, Passenger, Emeli Sandé, The Wanted, Birdy en de Backstreet Boys. Dit wordt een intiem optreden voor slechts een handjevol luisteraars. The Qube is zo ingericht dat je als fan vlakbij de artiest staat.

Het begon in 2010 als een solo-project van singer-songwriter Dan Smith, maar al snel besloot hij om samen met vrienden een band te vormen. Dat werd Bastille, vernoemd naar de bestorming van de Bastille die plaatsvond op 14 juli (en nu een feestdag is in Frankrijk). Die datum is ook de verjaardag van zanger Dan Smith.

Het optreden van Bastille vindt plaats op woensdag 12 februari om 17.00 uur bij Q-music in Amsterdam, in de speciaal ingerichte Qube. Q-luisteraars maken nu kans op exclusieve toegang door te bellen naar Q-music wanneer zij een nummer van Bastille horen.

Q-music is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, de kabel, Q-music app, via q-music.nl of DAB+.