800.000 kijkers voor etappewinnaar Tom Dumoulin

800.000 kijkers voor etappewinnaar Tom Dumoulin

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er keken zondag 830.000 mensen naar de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin, die zondag de negende etappe van de Tour de France won. De negende etappe werd de koninginnenrit genoemd, de benaming voor de etappe die voorafgaand als zwaarste etappe wordt gezien.

Het marktaandeel voor de live uitzending van de NOS, die vanwege een technische storing zonder commentaar begon, komt uit op 37,0 procent. Dumoulin won de koninginnenrit op grootse wijze. De wielrenner beklom de slotklim in zijn eentje en kwam daarna ook alleen over de finish.

Op de late avond werd de overwinning van Tom Dumoulin uitgebreid besproken in De Avondetappe. Het NOS-programma, dat wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Herman van der Zandt, trok zondagavond na middernacht 773.000 kijkers, goed voor 46,0 procent marktaandeel.

Er was zondag meer succes voor Nederland. Op het EK Atletiek in Amsterdam wonnen de Nederlandse estafettevrouwen, met Dafne Schippers, Naomi Sedney, Tessa van Schagen en Jamile Samuel, goud op de 4x100 meter. Naar het EK atletiek keken zondag 882.000 mensen.

De live-uitzending van de NOS op NPO 2 is goed voor 28,9 procent marktaandeel. Nederland heeft op het EK Atletiek, dat van woensdag 6 juli tot en met zondag 10 juli 2016 plaatsvond in het Olympisch Stadion in Amsterdam, heeft in totaal zeven medailles gewonnen, waaronder vier keer goud.

Bekijk het verslag van de Tour de France op TVblik.nl/nos-tour-de-france