Big Brother Rewind: Jimmy is klaar met Sabeau, maar blijkt trouwe vriend voor Dilano
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Jimmy is klaar met Sabeau, maar blijkt trouwe vriend voor Dilano

Geschreven door Frannie Smit Laatste update:

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Maandag

De live van afgelopen zaterdag heeft heel wat teweeggebracht bij de kijkers en bewoners. De spanning was groot wie er naar huis zou gaan zeker toen duidelijk werd dat Glenn en Danny de twee waren met de meeste stemmen van de kijkers. Uiteindelijk kwam een best wel relaxte Doriana de studio in en gaat naar huis. Deze week is het Power(less) week waarin de bewoners begrippen als, onderhandelen, strijden, powerful en powerless, luxe versus basis en gunfactor veel tegen zullen komen

Ronahi is helemaal van slag nadat haar twee maatjes door de draaideur zijn vertrokken. Alice is ook in shock over hoe de avond is verlopen. Randy is degene die terugkeert en Ronahi valt hem huilend in zijn armen. Ze is blij met zijn terugkeer, maar het doet pijn dat Doriana weg is.

Het droomscenario van Ashley komt uit met het vertrek van Doriana en zij is klaar voor aankomende week. Volgens haar zal het veel emoties losmaken en er een duidelijke twist komen. Volgens Ashley is Karen hun allergrootste bron van informatie. Nu zij een duo zal gaan vormen met Randy willen ze hem doen laten geloven dat ze hem een tweede kans geven en hem in hun kamp laten aansluiten.  Die tweede kans krijgt hij alleen niet, maar ze gaan hem gebruiken om met hen mee te stemmen. Laat Randy maar denken dat het waar is lacht ze vals.

Tyron denkt dat deze week hem kan maken of breken en hij en Randy willen maar één ding en dat is Ashley eruit, maar ze beseffen ook dat dit niet zo makkelijk zal lukken omdat ze ineens favoriet is geworden. Jimmy vinden ze ook een gevaar en die willen ze er nu als eerst uit.

Een lange avond en nacht staat er voor de bewoners te wachten. In de gameroom verzamelen de duo’s en gaan ze wederom scheiden. Randy en Karen dus ook en dat zal voor Ashley wel eens jammer kunnen zijn. Het spel ‘Dare Devils’ gaat om een sprong in het onbekende maken. Met elkaar moeten ze eruit komen welke zes bewoners op de knop mogen drukken. Ashley roept als eerst dat zij wil drukken en Danny, Randy en Ronahi hoeven niet. Dan zijn er drie te veel die willen drukken en uiteindelijk staan Jimmy, Karen en Tyron hun plek af.

Sabeau kan niet wachten om helemaal hyper op de rode knop te slaan en Jimmy heeft nog niet uitgesproken dat er vast geen confetti uitkomt en daar ontploft het confettikanon zodra ze op de knoppen hebben gedrukt. Sabeau draait lichtelijk door in deze confettiregen. De groep die gedrukt heeft zijn de powerful bewoners en de andere de powerless. De confettigroep mag feest vieren in de woonkamer met hapjes, drankjes en muziek. De overige 6 moeten de gameroom opruimen en mogen daarna terug het huis in om nog een beetje mee te vieren.

Tyron, Randy, Ronahi en Sabeau zijn niet in de feeststemming, maar toch neemt de muziek ze mee in een betere mood. Later bespreken de vier dat de klap die ze nu hebben gehad ze doet nadenken. Vooral voor Tyron voelt, hoe het nu is gegaan, oneerlijk. Hij ziet hoe bepaalde mensen zich bewegen in het huis, maar volgens Sabeau zal puurheid altijd winnen. Nu Sabeau geen duo meer vormt met Dilano besluit ze de nacht naast Randy te gaan liggen. Jimmy ziet haar in de ochtend en vraagt waar zij vandaan komt. Ze had een sleepover. Ashley verteld aan Dilano dat Sabeau bij Randy op de kamer lag. Als hij Sabeau ernaar vraagt benadrukt ze nog even dat het heel gezellig was.

De zes powerful bewoners krijgen een heerlijk ontbijt aan een mooi gedekte tafel vol met croissantjes, zalm, eitjes, muffins, donuts en een vers sapje. Een beloning voor hun lef. Wel moeten ze na het ontbijt met elkaar bespreken met wie zij van de powerless bewoners een nieuw duo willen vormen. Wetende dat je deze week als duo elkaars tegenstander bent waarin de strijd zal gaan om macht, waarin ze op het eind van de week ervoor moeten zorgen dat je niet powerless eindigt. Het is weer Ashley die de boeventoon voert door meteen Karen te claimen als duo. Opvallend dat de rest zich daar zo makkelijk bij neerlegt.

Dilano had wel voor Karen of Danny willen gaan, maar die waren dus snel weg en dus moest hij kiezen tussen mensen die hij graag mag. Hij denkt met Jimmy dat ze er beide alles aan zullen doen om elkaar niet op de bank te zetten en Dilano gaat er 100% zeker vanuit dat Jimmy door niemand gekozen zal worden om te nomineren dus hoopt hij met Jimmy eind van de week eruit te komen dat Dilano zelf powerful is omdat hij meer gevaar loopt in zijn ogen. Dilano vertelt dit allemaal aan Tyron en weet dus niet dat deze eerder op de dag een gesprek had met Randy om Jimmy er nu als eerst uit te werken.

Dinsdag

Tyron en Tom zeggen tegen Big Brother dat ze niet altijd op één lijn zitten, maar zien elkaar als gelijke tegenstanders waarvan de beste moge winnen.Jimmy en Dilano zitten samen om te bespreken hoe vooral Dilano er nu instaat na hun laatste keer dat ze een duo vormden. Dilano geeft aan hoe belangrijk de powerful voor hem is omdat hij bang is als hij deze niet heeft op de bank te komen. Hij denkt dat Jimmy geen gevaar loopt. Jimmy wil hem wel helpen. Voor Dilano is het alleen wel riskant dat als Jimmy dan toch daardoor naar huis zou moeten zou hij zichzelf dat niet vergeven. De twee besluiten dus om eerlijk te battelen.

Ashely zit even onzeker in het spel. Ze verteld in tranen aan Karen dat ze altijd grip wil houden op het spel, emoties en gevoel. Karen zegt dat ze moet leren loslaten. Sabeau en Randy vinden dat Ashley geen slimme keus heeft gemaakt door een vriendin als duo te kiezen en zijn er beide van overtuigd dat zij Karen voor de bus zou gooien

Als Sabeau later met Tyron en Randy een zweef momentje heeft in de tuin en zij met hun deelt dat ze een bepaalde acceptatie heeft gevonden als ze nu in de spiegel kijkt en dat dit haar rust geeft omdat de spiegel helderder is geworden en daardoor de visie en beeld van zichzelf ook helderder zijn geworden raakt ze zelf even de context kwijt van haar warrige verhaal. Randy en Tyron schieten in de lach van deze vaagheid en zeggen ook haar even kwijt te raken in haar spiegel verhaal.

Er volgt een doorlopend spel waarin de duo’s door te winnen kunnen switchen van Powerles en Powerful. Als het alarm gaat en de namen van een duo worden op het scherm getoond dan komt er een rekensom waarvan ze de uitkomst zo snel mogelijk moeten invoeren op een cijferslot om het kistje met rode knop te openen. Lukt je dit als eerst dan ben of blijf je powerful. Voorzeggen kost €1500 uit de pot. Randy weet dat deze opdracht hem lastig zal afgaan door zijn dyscalculie en Karen moet vrijwel meteen huilen omdat rekenen is wat haar totaal niet ligt. Ashley toost en helpt haar.

Alleen als Ashley en Karen zelf aan de beurt zijn om de som op te lossen blijkt dit hun beide niet goed af te gaan. Na 20 minuten grijpt Big Brother in en zet hun spel stop en blijft de power verdeling zoals die was. Tom verliest van Tyron en is geïrriteerd en laat dat merken als Ashley hem een knuffel wil komen geven. Hij hoeft die knuffel niet en zegt dat er niks is. Ashley loopt weg met de woorden dat hij raar doet en ze is er klaar mee. Tyron viel het ook op dat Tom onsportief gedrag vertoonde en hem geen hand gaf na zijn winst. Glenn zegt Tom even met Ashley het uit te moeten praten en dat doen ze.

Jimmy en Tom kletsen na over de dag en eventuele tactiek. Jimmy is bang dat Dilano misschien wel op de bank komt en dat hij daar niet klaar voor is om hem te moeten missen, maar toch kan hij ook niet zeggen ik ga er zelf wel zitten en Tom vindt ook dat Jimmy moet strijden voor zichzelf. Jimmy is bang dat als hij wint en Dilano daardoor op de bank komt dat hij zichzelf dat kwalijk neemt.

Woensdag

Als Big Brother en voorstel doet aan de powerful bewoners om te wisselen met hun powerless duo is Ashley die enige die de ruil heeft gedaan met Karen. Sabeau vond het lastig om voor zichzelf te kiezen, maar ging haar toch goed af, want ze blijft powerful. Dilano snapt Jimmy zijn keus om powerful te blijven en gunt hem dit.

Er is een veiling, waar de emoties hoog oplopen, in de gameroom voor de powerful 6. Ze kunnen bijzondere items kopen met jackpot geld. Seinen of praten kost €1500. Wat ze niet kopen blijft over voor de powerless 6. Jimmy laat, ondanks groot verlangen hiernaar, de friet en frikandel voorbijgaan. Er drukt ook niemand om de brief naar huis te schrijven of de foto van familie. Sabeau is helemaal aan het trillen en huilen en is de eerste die drukt en koopt de brief van opa Bert voor €246. De groep reageert positief op haar aankoop. De audioboodschap van zijn vader koopt Glenn voor €200 en Tyron gaat er voor €259 vandoor met de videoboodschap van maatje Riquel. Alice houdt het niet meer als het laatste item geveild wordt. 1 minuut bellen met haar vriend Haidar kost €563, maar zal haar kracht en steun geven.

De powerless 6 mogen bieden op de overgebleven items. Ronahi koopt met tranen over haar wangen en een sorry de familiefoto voor €116 omdat ze het nodig heeft. Zelfs Ashley troost haar. De rest koopt niks. Zodra ze de gameroom uitkomen en de andere bewoners zien is het verrassend dat Ronahi het hardste huilt. Ze blijkt teleurgesteld te zijn omdat ze liever iets had willen horen van thuis. Ze is overstuur en Sabeau troost haar met de mooie woorden dat de foto haar met ongeschreven woorden laat zien dat het goed zit. Ook Ashley, die niks heeft gekocht, is verdrietig en wil niet dat ze thuis denken dat ze hun niet wil zien. Door alle heftige reacties en emoties om haar heen voelt Alice zich schuldig, vooral tegenover Ronahi van wie ze wist dat zij dit nodig had, dat zij de 1 minuut bellen heeft gekocht omdat zij ook de brief al heeft.

Ze heeft er niet genoeg bij stilgestaan toen ze drukte dat anderen dit ook wel hadden gewild. Alice is ontroostbaar. Dilano is ook emotioneel en heeft net als Jimmy niks gekocht. Wel gunnen ze het de rest. Jimmy is wel benieuwd wat het gaat doen met de positie van de mensen die wel wat gekocht hebben. Beide zijn ze het erover eens dat het bijzonder is dat Sabeau die pas 3 weken in het huis zit wat heeft gekocht en vinden dat Sabeau dit spel vanaf het begin voor zichzelf speelt. Jimmy vindt haar gedrag tijdens de veiling theatraal hoe ze deed en stond te trillen. Noem me maar ongevoelig, maar ik prik daar doorheen, aldus Jimmy. Ook Sabeau is erover na aan het denken dat zij er het kortste zit en wel iets heeft gekocht. Dilano geeft aan bij haar dat het misschien niet de meest slimme en tactische keuze was van haar.

Waar Ashley eerst iedereen troost en begrip toonde komt ze daar nu toch een beetje op terug. Ze had niet verwacht dat mensen gingen drukken. Hoe meer ze nadenkt over de keuzes die zijn gemaakt in de gameroom hoe meer haar gezicht op onweer staat. Danny vindt dat ze geen rekening houden met anderen en gewoon drukken.

Donderdag

In Café de Grote Broer staat een complete kaasfondue voor de powerful bewoners. Karen gaat verhaal halen bij Tom die haar al een tijdje negeert. Tom is niet enthousiast om te praten, maar er volgt een ongemakkelijk gesprek waar niet echt iets duidelijk uitkomt. Toch besluit Tom zich in Ashley haar pyjama te hijsen en een “liefdes” serenade te geven aan Karen. Met een knuffel maken ze het goed.

Karen overweegt haar powerful af te staan aan Ashley. Volgens Jimmy moet ze daar goed over na denken omdat ze zelf net zoveel waard is. Jimmy zou het niet afgeven hij heeft hem zelf gewonnen. Maar tegen Dilano zegt hij heel wat anders hij zou het hem nog steeds gunnen, maar checkt of Dilano daar nog steeds oké mee is. Dilano is hier oké mee, maar als Jimmy het niet doet dan is het ook goed.  Ashley hoort hun gesprek en verteld later aan Karen dat het raar is dat hij dit met Dilano bespreekt. Maar Karen zegt dat ze dat zelf samen ook bespreken dus laat het. Ashley vindt Dilano een harde speler ze is ervan overtuigd dat hij Jimmy laat vallen als het moet en voor Ronahi zal kiezen.

Alice blijf piekeren over haar gekochte 1 minuut bellen terwijl ze ook de brief al had gekocht. Het heeft haar emotioneel gebroken. Tja, ze heeft toch echt zelf gedrukt. Sabeau krijgt de brief van haar opa en omschrijft hem als een prachtman die als een vader is voor haar. Volgens opa kan Dilano alvast een behangetje uitzoeken voor een kamer bij hen. Ik denk dat Dilano Sabeau daar dan heel snel achter plakt. Glenn hoort zijn vrolijke en trotse vader via de audioboodschap en is blij met de groeten van thuis.

De powerful krijgen weer een voorstel om hun status te ruilen. Karen en Jimmy besluiten dit te doen. Jimmy heeft het gevoel dat Dilano er doorheen zit en gunt hem dat hij iets van thuis krijgt. Hij geniet zelf niet als Dilano niet geniet. Dilano zit vol in zijn hoofd en tactisch slim spelen is lastig voor hem nu.

Bij een rekensom tussen Sabeau en Ronahi rennen ze door de gang en krijgt Ronahi een zetje van Sabeau en valt behoorlijk hard met haar gezicht tegen de kast. Ronahi haar knie ligt open, maar zegt oké te zijn. Sabeau moet huilen en blijft huilen. Als er iemand zou moeten huilen zou dat Ronahi moeten zijn na haar val lijkt mij, maar Sabeau trekt een hoop aandacht naar zich toe en niemand vraagt meer of het met Ronahi wel gaat, maar troosten Sabeau. Héél bijzonder! En ook Jimmy denkt er zo over hij geeft aan geen ruimte meer te hebben voor het theater om Sabeau heen en óók Ashley snapt niet dat zij moet huilen als een ander valt.

Ja ja, ongelofelijk maar waar het is tijd voor wat plezier in het Big Brother huis. Dat zien we maar weinig. Met een mond vol water slaan een aantal bewoners elkaar met een pannenkoek in het gezicht en proberen ze het water binnen te houden. Ze hebben veel lol. En als Tom een pannenkoeken slag uitdeelt aan Sabeau is deze wel wat hard, maar iedereen sproeit het water uit en komen niet meer bij van het lachen Ook Sabeau giert het uit. Tom checkt nog of ze oké is en ze zegt dat ze oké is. De gezelligheid is van korte duur Tyron dropt aan tafel even dat Tom misschien wel even met Sabeau moet praten omdat de klap écht hard was en dat dit echt niet kan. Hij moest er op dat moment ook om lachen, maar nu hij eraan terugdenkt was het heftig.

Tom vindt dat Tyron hem daar niet op hoeft aan te spreken, maar hij zal nog wel even naar haar toegaan. Tyron vindt dat Tom moet erkennen dat het té hard was en Alice probeert nog alles weg te wuiven met de woorden dat Sabeau er gelukkig zelf ook om kon lachen, maar Tyron reageert daar meteen op met een ’nu niet meer’. Als Tom dit verteld aan Jimmy over dat hij zijn excuus moet aanbieden zegt Jimmy een beetje verbaasd dat Sabeau dit toch zelf wilde met pannenkoeken slaan. En hoe kan je te hard slaan met een pannenkoek vraagt Jimmy zich af. Jullie doen het zelf en als het een keer te hard is eigen schuld is zijn conclusie. Jimmy noemt haar gekscherend ‘Saboos’.

Inmiddels is Tyron bezig met een soort hetze tegen Tom en Sabeau voelt zich sterk door hem en ook door Randy en zit een beetje zelfingenomen aan tafel. Jimmy hoort hun irritatie naar Tom toe en zegt dat ze het tegen de persoon zelf moeten zeggen. Maar weer is daar Tyron die het niet aan Sabeau vindt om naar Tom toe te stappen. Karen, die in de keuken staat met Ashley, heeft alles gehoord en zegt tegen Sabeau dat ze zelf meelachte. Sabeau zegt, een beetje arrogant, het gaat om het principe joh. Uhm joh hoe zo joh? Karen zegt normaal iets. Karen is, net als Jimmy, van mening dat ze het met Tom moet bespreken in plaats van met anderen. Tom hoort dat Tyron de boel aan het opschudden is en Danny en Glenn zeggen dat hij er beter heen kan gaan, maar rustig moet doen.

Tom vraagt Sabeau om 1 op 1 te praten, maar Sabeau wil eerst eten. Als Tom dan afhaakt springt wederom Tyron op de bres voor Sabeau met de woorden ‘val je haar nou aan’? Sabeau zegt dat Tom wilde praten maar meteen wegloopt. Tyron, Randy en Sabeau maken er één groot drama van. Sabeau waardeert wat Tyron zegt en hij vindt dat Tom weer verdedigd wordt door Jimmy. Sabeau zegt door meerderen en kijkt, terwijl ze dat zegt, naar Karen. Karen spreekt haar hierop aan en Sabeau zegt dat ze toevallig naar haar keek. Karen is niet van haar gedrag gediend. Sabeau zoekt met haar blik steun bij Randy en Tyron en ook daar spreekt Karen haar op aan. Sabeau ontkent.

Karen zegt dat ze openlijk over alles praten daar en Karen gewoon haar mening geeft en niemand verdedigd en weet hoe Tom is alleen dat ze niet snapt dat ze niet vanaf het begin dit heeft aangegeven en eerst heel hard staat te lachen om er 2 uur later een heel punt van te maken. Later zegt Ashley tegen Karen wat je geeft kan je terugverwachten en moet je niet na afloop gaan janken. En als je dan wil janken zeg het dan meteen en niet eerst hahahaha en later holladijee ik ga er een probleem van maken. Als Sabeau met Dilano deelt er niet met Tom over te hoeven praten zegt hij dat ze er dan echt over op moet houden. Randy zegt uit het niks tegen Dilano dat Jimmy hem niet meer steunt. Volgens Randy roept Jimmy allemaal dingen dat hij Dilano niet helemaal vertrouwd. Het verbaasd Dilano, maar volgens Randy wankelt het. Het blijft door Dilano zijn hoofd spoken en lucht zijn hart bij Sabeau. Hij heeft twijfel, maar hij heeft Jimmy in vertrouwen genomen en gaat uit van het goede in de mens.

Vrijdag

In een ultiem duel is het zaak te winnen om vrij te zijn van nominatie. De verliezer is niet zeker van een plek in het huis. Het gaat om een kleurenreeks onthouden en in de juiste volgorde opplakken. Maak je een fout dan is het spel meteen klaar. Jimmy wint en Dilano baalt het is niet zijn week mentaal en hij moet huilen. Randy, Tom, Ronahi, Glenn en Ashley winnen net als Jimmy de power. Dilano en Karen hopen op een ronde tafel met gunnen.

De zes met power moeten elk drie bewoners zonder power nomineren. Iedereen heeft wel bepaalde redenen om bepaalde bewoners te nomineren, maar Randy nomineert zijn vriend Dilano wat op zich een aparte keuze is. Op de bank horen ze dat Sabeau, Tyron en Dilano genomineerd zijn. Wel is er en plottwist omdat er bij alle drie een vraagteken door hun foto komt. Jimmy is van slag dat Dilano genomineerd is en volgens Sabeau hebben ze dit expres gedaan om hun te raken. Ze snappen het niet dat hij erbij zit. Jimmy heeft het door en zegt dat Randy hem vast genomineerd heeft omdat hij bang is voor Dilano. Tyron en Sabeau zeggen dat iemand die beloofde Dilano zijn back te hebben ineens op Dilano gestemd moet hebben. Randy staat erbij als ze dit bespreken en houd zijn mond… hij weet hoe het zit.

De drie powerful van wie hun duo nu is genomineerd krijgen een voorstel van Big Brother om hun power te ruilen en de nominatie op zich te nemen. Als je dat doet en ze hoeven zaterdag niet naar huis dan zijn ze de week erop veilig. Jimmy heeft, in tegenstelling tot Tom en Ronahi, twijfel. Hij wil het doen, maar is ook bang het niet te overleven. Als de bewoners uiteindelijk opnieuw de nominaties met elkaar op de bank horen dan verschijnen weer Sabeau en Tyron op het scherm en als laatst zien ze dat Jimmy de plek heeft ingenomen van Dilano. Dilano is heel dankbaar en in een vluchtige vooruitblik naar zaterdag zien we hoe Ashley benadrukt dat dit een hele mooie actie is van Jimmy en dat vele hier wat van kunnen leren in het huis. Dit valt verkeerd bij Tyron.

Na een heftig weekje waarin er veel onderlinge strijd was zal de live vanavond uitwijzen wie dit zijn of haar kop gaat kosten. De strijd zal naar alle waarschijnlijkheid gaan tussen Sabeau en Tyron, maar zeker weten doen we dat pas vanavond.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!