Big Brother Rewind: Ontmaskering undercover Karen zet Ashley op de bank
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Ontmaskering undercover Karen zet Ashley op de bank

Geschreven door Frannie Smit Laatste update:

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis

Maandag

Alice is voor de tweede keer gekozen als favoriete bewoner en daarmee moesten Danny en Dilano door de draaideur. Het was een emotioneel afscheid. Vooral Jimmy had het erg zwaar omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor het nomineren van zijn beste maatje. Helaas voor Jimmy, maar voor Dilano vooral jammer is dat hij degene is die niet terug zal keren in het huis. Hij is ontspannen in de studio en kijkt met plezier terug op de getoonde beelden van afgelopen weken.

Jimmy heeft een lastige week achter zich en is erg emotioneel dat Dilano door de draaideur moest. Ook Glenn heeft het lastig om zijn maatje Danny te zien vertrekken. Maar al snel zien ze Danny terug het huis inkomen. De meeste reageren enthousiast, maar Jimmy heeft het zwaar. Gelukkig voelen een aantal zijn verdriet aan en geven aan er voor hem te zijn. Jimmy lijkt ontroostbaar, maar Tom is er voor hem en ze vinden het ook voor Dilano heftig en onverdiend.

Jimmy deelt ineens met Tom informatie die hij eerder al van Dilano heeft gekregen welke hij uit Randy had getrokken over Ashley. Het blijkt dat Ashley Jimmy op de bank had willen hebben in plaats van Danny en dat ze dat met meerdere had besproken en dat zouden ze doen en dat Ashley daarom over de zeik was dat dit niet was gebeurd, want Tom heeft zich niet aan die afspraak gehouden. Ze had Dilano, Jimmy en Alice op de bank willen hebben. Tom weet waarom zij dat plan had en dat is omdat ze de Hollanders eruit wil hebben en omdat ze Alice eruit wil hebben en dat Jimmy dat misschien wel zou lukken. Volgens Jimmy is het tijd dat ‘De Generaal’ op de plaats rust gaat.

Big Brother verteld dat de eindstreep in zicht is en dat de eindfase van hun avontuur start en ze strijden vanaf nu tot de eindstreep alleen en nemen beslissingen alleen en strijden tot er 1 iemand overblijft en dat is de winnaar. Er is een feestje met muziek en lekkers. Tijdens het feestje moeten ze toch weer naar de woonkamer voor nieuwe info van Big Brother. Deze week is het Undercoverweek en zullen ze omringd worden door undercovers onder de bewoners. Zie jij je vijand of ben je zelf undercover? De nacht gaan ze dansend, voor coins, doorbrengen in de gameroom met een silent disco. Ze krijgen een liedje te horen via een koptelefoon, maar voor een aantal zal de muziek veranderen. Het is aan de bewoners om te raden voor wie de muziek verandert en is het dus goed letten op de dansmoves. Word je niet ontdekt door de anderen verdien je 3 coins en wie je wel ontdekt ontvangt 1 coin. Leuk spel waarin de bewoners weer eens met elkaar plezier hadden.

Tom heeft te horen gekregen dat Karen aan Danny en Ashley heeft verteld dat zij de afgelopen nominaties op Danny hebben gestemd waardoor hij een uitleg aan Danny verschuldigd is. Danny is begripvol. Karen heeft opgevangen dat Danny en Tom met elkaar hebben gesproken over de nominaties, maar het zit haar niet lekker dat ze niet weet wat er precies verteld is en is ervan overtuig dat Tom haar nu een slecht gevoel wil geven. Ze is er verdrietig van. Tom en Karen gaan met elkaar in gesprek met Jimmy erbij. Karen zit het dwars dat Tom haar blijft negeren. Maar Tom zijn vertrouwen is helemaal weg in Karen. Ze beide een keuze gehad met het nomineren en ze hebben beide iemand willen verdedigen en dat is volgens Tom niet verkeerd. Op verzoek van Karen was het dat, na het nomineren, Tom er niet mee naar Jimmy en Alice zou gaan en het verder tegen niemand zou zeggen op wie zij gestemd hadden. Tom heeft zich aan die afspraak gehouden alleen Karen zelf heeft het meteen verteld aan Ashley en Danny. En dan later dat ze nog heel luchtig doet dat ze dacht dat Tom het toch al verteld zou hebben. Tom snapt niet dat Karen zo denkt over hem. En zij vraagt iets van hem, maar zij doet het zelf niet. Tom vindt Karen achterbaks. Karen begint boos te reageren dat ze het negeren niet begrijpt.

Iedereen krijgt een gouden envelop waarin staat of ze undercover zijn of bewoner. Karen, Jimmy en Danny zullen deze week undercover gaan. Twee bakken met ballen draait het deze week om met in elke bak 50 ballen en de ballen zijn punten. 1 bak voor de bewoners en 1 bak voor de undercovers. De bakken moeten 24/7 worden bewaakt en de undercovers mogen ballen stelen. Wie aan het eind van de week, via games en opdrachten, de meeste ballen en dus punten hebben die hebben stemrecht en dus het recht om te nomineren.

Dinsdag

Het verzamelen van informatie is belangrijk en dat mogen ze doen in de gameroom. Door het oplossen van een rebus zien de undercovers wie hun mede-undercover is. De overige bewoners krijgen een andere oplossing uit hun rebus waaruit zij opmaken dat de undercovers met z’n drieën zijn. De rebus is niet voor iedereen zo makkelijk. Alice denkt bij de frietjes aan Happy Meal en Ashley denkt dat het zwijn een neushoorn is en weet ook niet goed hoe letters te wisselen in de rebus, maar uiteindelijk lukt het haar net als de andere de rebus op te lossen. Karen, Danny en Jimmy delen dat ze van elkaar weten dat ze undercover zijn.

Volgens Karen is ze te klein om ballen uit de bak te pakken, maar van Big Brother moet ze zoeken maar een oplossing. Als ze ontmaskerd worden gaat er €5000 uit de pot. Karen en Ashley begrijpen niks van het spel en volgens Ashley hebben de anderen de Ashley-knop uitgezet. Ze luisteren niet naar haar. Jimmy voelt zich een superspion en ondertussen speculeert iedereen wie de undercovers zullen zijn.

Een dominobaan maken door het hele huis in 48 uur. Dit is een challange tussen bewoners en undercovers. Valt hij in 1 keer goed hebben de bewoners gewonnen en zo niet hebben de undercovers gewonnen. Ze gaan met elkaar bouwen aan de baan en de eerste baan en deze valt goed en ze krijgen daarvoor 50 ballen.

Woensdag

Jimmy en Randy houden de wacht en bespreken het verloop van het spel. Ze denken hoe vaker je op de bank komt hoe meer sympathie je krijgt. Net als Ashley in het begin, maar als er een tijd is om haar te nomineren dan is het nu volgens Jimmy omdat ze zich nu juist veilig voelt. Ze vonden haar reactie na de nominaties ook apart dat ze helemaal in tranen was en het was volgens haar hoogverraad en vies spel. Volgens Randy doet ze echt of ze de generaal is en Jimmy denkt dat ze het zelf ook echt geloofd. Ook Tyron wordt op de hoogte gebracht van de uitspraken van Ashley en Tyron is blij dat ook Jimmy inmiddels haar wil nomineren. Terwijl ze over haar praten komt ze heel lief melk en brood brengen aan Randy en Tyron. Jimmy bewaakt later met Tom ook de ballenbakken en Tom laat weten klaar te zijn met een aantal bewoners en er niet meer bij wil zitten. Volgens Jimmy zijn het mindgames die ze spelen, maar Tom wil daar niet in meegaan. Alleen volgens Jimmy is het een risico om zich zo op te stellen omdat hij dan een makkelijk doelwit is voor de anderen om op te stemmen. Tom heeft geen zin om dingen steeds op te moeten lossen ook als het niet door hem komt. En hij is van mening dat iedereen bang is om tegen Ashley in te gaan of ergens wat van te zeggen omdat niemand zijn mond opendoet tegen haar. Hij is niet bang voor haar. Karen voelt zich niet zo gelukkig nu Tom heeft gezegd dat hij haar niet vertrouwd.

Er komt een game aan waar ze in 9 rondes zinnen aan elkaar moeten door fluisteren en de undercovers horen van Big Brother dat als de bewoners 4 zinnen goed hebben dan winnen ze. De undercovers mogen dus de zinnen veranderen, maar moeten zich ervan bewust zijn dat er een risico aanzit omdat degene voor en na hun met elkaar kunnen praten en er dan achter komen dat de zin ergens tussenin is veranderd. Als het spel begint nemen er 6 bewoners plaats op verschillende plekken in het huis en 1 iemand in gameroom die krijgt een zin op het scherm te zien en deze geeft het door aan een bewoner op een plek in het huis en zo moeten ze het doorgeven aan elkaar tot aan de laatste in de dagboekkamer. De inzet is 50 ballen. In elke ronde steeds 3 bewoners die niet meespelen. De conclusie is dat er behoorlijk is gesaboteerd door de undercovers, want er zijn nul zinnen correct verteld. Maar ze hebben wel waardevolle informatie kunnen vergaren door de zinnen van Big Brother waar ze later hun voordeel mee kunnen doen. Toch gaan de bewoners onderling de zinnen doornemen en komen er al snel achter dat Karen iets veranderd heeft. Ook Ashley wil van Karen weten waarom ze op haar zitten. Karen kletst zich eruit. Ondertussen komen ze erachter dat het balletje van de dominobaan weg is en Tom denkt dat ze het bij hem hebben verstopt door hoe hij nu doet. Jimmy en Tom moeten nu samen waken bij de ballenbakken, maar Tom wil zoeken en Jimmy wil zitten, maar niet alleen omdat hij verdachte nummer 1 is. Tom gaat met een boos hoofd naast Jimmy zitten, maar trekt zijn mond niet open tegen hem. Bij een vraag geeft hij het hoognodige antwoord en volgen Jimmy gaan dit twee lange uren worden op deze manier. Jimmy zegt dat hij niks heeft gedaan, maar volgens Tom doet hij raar. Jimmy snapt hem niet. Hij is lief voor Tom luistert naar hem en is er voor hem en heeft dus niks misdaan, maar Tom zijn reactie is vreemd.

Als de dames Ashley en Karen Glenn voor hun karretje spannen om tijdens hun waakmoment even wat extra dekens en dekbedden over hun heen te gooien wil Ashley ook nog citroenthee op bed krijgen. Glenn vraagt aan haar of ze nog niet zuur genoeg is. Gelukkig kan ze erom lachen. Ook willen de dames de hele nacht samen buiten blijven slapen om de wacht te houden en de rest kan dan gewoon naar bed. Iedereen gaat akkoord alleen Tom en Jimmy niet echt nog, maar tegenargumenten geven helpt volgens Jimmy niet meer aangezien het toch al besloten is. Tom vindt het een groepsopdracht en dus raar dit besluit. Maar Alice zegt dat er niet is gezegd dat ze niet langer dan twee uur mogen waken. Ook Jimmy vindt dat je een groepsopdracht als groep moet doen en niet moet zeuren.

Donderdag

De zoektocht naar het domino balletje gaat door. Vooral Karen en Ashley bijten zich vast in dit project, maar het is na lang zoeken Glenn die het balletje vindt. Ook de speurtocht naar de undercovers gaat door. Volgens Ashley zijn er de laatste 2 weken 3 mensen veranderd. Onder andere Alice vindt ze steeds meer aanwezig worden op een irritante manier.

Ashley en Karen slapen buiten en bewaken de ballenbakken. Danny gaat ’s nachts op pad om 1 bal uit de bak te halen. Helaas doet hij dit niet heel erg geruisloos en al snel betrapt Ashley hem. Ze moet er erg om lachen dat hij een undercover is en hij vraagt haar het stil te houden. Wel stopt hij snel de bal nog even in de eigen bak. Karen denkt dat zij nu het meest verdacht zal worden omdat er veel ballen uit de bewoners bak zijn. Ashley denkt dat ze kunnen doen of Karen undercover is, maar tegelijk vraagt ze Karen of ben jij er echt één en Karen verstopt zich onder haar muts en slaapmasker. Ze moeten samen erg lachen en Karen weet niet of ze iets mag zeggen nu tegen Ashley erover. Maar Ashley blijft doorpraten over dat ze niet begrijpt dat Karen deze rol heeft gekregen en Karen snapt dat ook niet. Volgens Ashley is Karen hier niet voor gemaakt. Ze blijft doorvragen wie de derde undercover is en als ze duidelijk zegt het is Jimmy duikt Karen onder de dekens en bedankt Ashley haar.

In de ochtend zijn Jimmy en Glenn de enige twee die komen om de dames af te lossen. Dit irriteert Ashley behoorlijk omdat anderen bijvoorbeeld eerst make-up doen en niet eens naar hun omkijken. Ze doelt hierbij op Alice die zich niet druk maakt om Ashley of Karen.

Jimmy praat met Tom nog even over hoe hij de dag ervoor heeft gedaan tegen hem. Het negeren en zich niet geliefd voelen van Tom voelde voor Jimmy heel vervelend. Volgens Glenn is het jammer dat het nu zo gaat met Tom en verteld hem dat ook. Ze hebben veel plezier gehad steeds samen, maar nu is er steeds die spanning en volgens Glenn is dat nergens voor nodig. Hij heeft Tom in 1 week tijd zien veranderen en er is geen lachen en ouwehoeren meer bij. Ook vindt Glenn het jammer dat Tom zo tegen Jimmy doet. Hij heeft hem juist nodig na het vertrek van Dilano. Het lijkt er sowieso op dat het hele undercover-gedoe voor een andere sfeer in het huis zorgt. Als Jimmy weer een poging doet om Tom te ‘pleasen’ met een baby paprika dan pakt Tom deze wel aan maar zonder iets te zeggen legt hij deze naast zich neer. Ashley is klaar met het gedrag van Tom tegen Jimmy.

Karen deelt niks met haar mede undercovers over dat Ashley het weet. Dus Jimmy speelt nog volop het spel. Danny is bezig de aandacht op Ashley te vestigen. Ook zien ze dat de bak van de bewoners beschadigd is en dus twijfelen een aantal of het toch Ashley en Karen zijn die die nacht ballen eruit hebben gehaald omdat zij daar samen lagen. De meeste verdachtmaking gaat naar Ashley en Danny moedigt dat nog extra aan.

Ineens is daar de stem van Big Brother en de jackpot telt €5000 af. Dit komt omdat er undercovers zijn die hun status van undercover hebben verklapt. Hiermee hebben de bewoners dus gewonnen en stemrecht. Zij zijn super blij en ook verrast als ze Ashley zien juichen en horen dat zij ook een bewoner is. Jimmy wil weten wie er gepraat heeft en Ashley verteld dat Karen het per ongeluk heeft verklapt aan haar. Jimmy vindt het niet eerlijk dat omdat 1 iemand het heeft verklapt dat hij nu niet mag stemmen en dus voelt hij dat hij op de lijst zal staan en naar huis moet. Hij is boos en weet dat hij de bank al kan uittekenen. Ashley weet ook dat ze erbij zit. Karen en Danny weten dat ze beide hebben gefaald in hun undercover opdracht.

Vrijdag

Tom en Jimmy praten weer tegen elkaar en hebben allebei een ander gevoel over het afgelopen spel en stonden er dus anders in. Wel is het weer goed tussen de twee. Ook Karen gaat een gesprekje aan met Tom over hoe de afgelopen dagen tussen hun is gegaan. Beide hebben zich er niet goed bij gevoelt. Tom beseft dat hij soms iets anders moet reageren. Later verteld ze hem dat ze zich deze dagen gewoon nog goed wil voelen mocht ze naar huis moeten zaterdag. Dus ze wil ook dat het tussen haar en Tom goed zit. Tom weet dat ook Jimmy met dingen zit en Karen legt hem uit dat Jimmy had gehoopt dat Tom er meer voor hem was na het vertrek van Dilano. Volgens Tom was hij er ook voor hem, maar Karen vindt dat hij heel raar heeft gedaan de afgelopen dagen en dat eens toe zou moeten geven. Volgens Tom is het gewoon een spel.

In een nieuwe strijd om coins nemen de bewoners plaats in de gamearea waar ze een spel alleen spelen, maar wel hulp mogen vragen aan de anderen. Ze moeten het huis goed kennen en goed kunnen rekenen. Druk je op de knop na het openen van het slot dan win je 10 coins. De sleutels zijn verspreid in de gameroom samen met 391 andere sleutels. Ze krijgen om de beurt een vraag over het Big Brother huis en het antwoord is altijd een cijfer zijn en deze hoort bij een sleutel. Ze mogen ook het huis in rennen om daar het juiste antwoord te vinden. Alleen Jimmy en Karen verdienen geen coins. Jimmy reageert heftig op dat hij de verkeerde sleutel heeft gekozen doordat de som niet klopte. Het is hem even teveel en merkt dat hij aan het einde van zijn latijn zit. Jimmy voelt zich de afgelopen dagen verloren, maar volgens Tom staat Jimmy nog het hoogst in de ranking. Jimmy is gewoon teleurgesteld dat Tom er niet voor hem is gewest en verwacht niks meer van iemand.

Tyron, Randy en Alice bespreken hun tactiek voor het nomineren en komen uit op Ashley en Danny en daar moet nog iemand bij. Ashley wil in elk geval Jimmy erop hebben omdat hij nooit echt een keuze heeft gemaakt waar bij te horen en ze denkt ook dat de anderen hem zullen nomineren.

Ineens is er een freeze en komt er familie van Danny binnenlopen met frietjes, stoofvlees, wafels en ander lekkers.. Danny is zo geraakt door dit bezoek, maar kan ze niet vasthouden. Zijn vrouw, dochter en moeder waren er iedereen is zo blij voor hem en ze genieten met elkaar van het lekkere eten en dan is daar het nominatie alarm en ze moeten vier namen noemen. Ashley beseft dat het niet handig is geweest dat ze Karen heeft ontmaskerd omdat anders dat groepje had kunnen nomineren en zij veilig was geweest.

De genomineerden zijn Danny, Jimmy, Ashley en Glenn en dit is volgens Glenn een goede zet. Ashley haar gezicht spreekt boekdelen. Hoeveel bewoners het huis zullen moeten verlaten is te zien in de live van vanavond.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!