Floortje Dessing maakt langste reis ooit voor serie

Floortje Dessing maakt langste reis ooit voor serie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Floortje Dessing is vanaf volgende week terug met een gloednieuw seizoen Floortje naar het einde van de wereld. Voor de serie maakt ze haar langstlopende reis ooit.

In het zesde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing opnieuw naar de verste uithoeken van de aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden.

Het nieuwe seizoen opent met twee afleveringen over de langste reis die Floortje ooit voor dit programma heeft gemaakt. Ze was bijna een maand onderweg voor een ontmoeting van slechts zes uur met de Britse Sarah op South Georgia, die daar het meest afgelegen museum ter wereld runt.

Floortje over haar reis naar South Georgia: "Ik heb al heel wat onvergetelijke, indrukwekkende en soms ook eindeloze reizen mogen maken, maar nog nooit was ik zo lang onderweg en ging ik zover weg van de bewoonde wereld. En als we het dan toch over mijlpalen hebben, nergens zag ik zo ongelofelijk veel wildlife en ongerepte natuur als op dit kleine eiland, op zo'n 1500 km van Antarctica. En het ironische is dat de ontmoeting met de hoofdpersoon nog nooit zo kort was. Ik heb Sarah slechts zes uur kunnen spreken omdat de boot weer door moest. Toch waren zowel de ontmoeting met Sarah als de reis zo indrukwekkend dat ik er twee afleveringen van heb gemaakt.''

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 28 februari iedere donderdag om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA