Half miljoen kijkers voor Ranking the Stars

Half miljoen kijkers voor Ranking the Stars

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het nieuwe seizoen van het BNN-programma Ranking the Stars is zondagavond van start gegaan met 512.000 kijkers, goed voor 9,9 procent marktaandeel. Het spraakmakende programma met presentator Paul de Leeuw maakt onderdeel uit van de nieuwe zondagavond van NPO 3.

Zondag begon ook het reisprogramma 3 Op Reis Roadtrip. In 3 Op Reis Roadtrip pakken de gezichten van 3 op Reis het iets anders aan dan normaal. Nu staat niet de bestemming, maar de reis er naar toe centraal. 3 Op Reis Roadtrip trok zondag 374.000, goed voor 8,5 procent marktaandeel.

Na 3 Op Reis Roadtrip kwam NPO 3 met het nieuwe BNN-programma Rare Jongens. Ondanks de voor NPO 3 hoge kijkcijfers van 3 Op Reis Roadtrip en Ranking the Stars deed Rare Jongens het een stuk minder goed. Rare Jongens trok zondag 186.000 kijkers, goed voor 3,8 procent marktaandeel.

In het geschiedenisprogramma Rare Jongens krijgen comedians Lieven Scheire en Leo Alkemade onder leiding van Valerio Zeno de meest uiteenlopende vragen en opdrachten voorgeschoteld over 7000 jaar onnozelheid. Volgens BNN is wetenschap en geschiedenis ‘nog nooit zo leuk geweest’.

NPO 3 trok zondagavond met Ranking the Stars meer kijkers dan RTL4. Naar herhalingen van Moordvrouw en Divorce keken zondag 335.000 (6,5 procent marktaandeel) en 271.000 (6,4 procent marktaandeel) mensen. NPO 1 en SBS6 waren wel te sterk voor de jongerenzender van de NPO.

Bekijk Ranking the Stars op TVblik.nl/ranking-the-stars