Dancing with the stars scoort nog geen miljoenenpubliek

Dancing with the stars scoort nog geen miljoenenpubliek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het dansprogramma van RTL 4, Dancing with the stars, weet de weg omhoog nog niet echt te vinden. In de aflevering van zaterdagavond werd er stil gestaan bij dertig jaar RTL 4. Voor deze feestelijke gebeurtenis kwamen een aantal Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) acteurs langs. Zij dansten op de oude tunes van de soapserie.

Zo zagen 784.000 mensen hoe onder andere Melissa Drost (Sjors in GTST), Caroline de Bruijn (Janine in GTST) en Winston Post (Benjamin in GTST) zich waagden aan een dans. Nadat alle kandidaten hun dans lieten zien viel het doek voor Rutger Vink. Hij moest het dansprogramma verlaten.

Het goud was wederom in handen van Beste zangers. Het muziekprogramma van AVROTROS trok na het NOS Journaal van 20.00 uur weer 1,2 miljoen kijkers. Daarna bleven er nog 1,0 miljoen mensen zitten voor Dit was het nieuws.

Linda de Mol wist ook een miljoenenpubliek te scoren. Haar spelshow, Ik hou van Holland, scoorde 1,1 miljoen kijkers en staat daarmee op plek vier in het kijkcijferoverzicht. Jan Versteegh trok aansluitend nog 738.000 kijkers met Echt waar?!

Direct na Dancing with the stars, bleven ‘the stars’ actief op de commerciële zender. Een herhaling van Ranking the stars (normaal te zien op RTL 5) scoorde 509.000 kijkers. Iedere woensdagavond is er een reguliere aflevering te zien. Op zondag wordt het herhaalt op RTL 5. Omdat het dansprogramma een half uur is ingekort, besloot RTL om Ranking the stars op zaterdag ook te herhalen.

In de vooravond wist NPO 1 een miljoenenpubliek te scoren. Het consumentenprogramma van BNNVARA, Kassa, deed dat met 1,0 miljoen kijkers. In de uitzending werd onder andere stil gestaan bij de leeftijden op computerspelletjes. Het bleek kind eenvoudig om bij een bepaalde winkelketen spellen te kopen, zonder dat er naar de leeftijd werd gevraagd.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Tom Cornelissen