Eelco Bosch van Rosenthal nieuw gezicht Nieuwsuur

Eelco Bosch van Rosenthal nieuw gezicht Nieuwsuur

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Eelco Bosch van Rosenthal is de nieuwe inval-presentator van Nieuwsuur. De presentator is vanaf deze zomer te zien in het NPO 2-programma van de NTR en de NOS. Samen met Joost Karhof is Eelco vervanger van de vaste Nieuwsuur-presentatoren Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke.

Van Rosenthal is sinds 2013 verslaggever bij Nieuwsuur en was daarvoor onder meer VS-correspondent voor de NOS. Hij begon in 2000 als buitenlandredacteur bij de NOS. Op zaterdag 23 juli maakt Eelco Bosch van Rosenthal  zijn presentatiedebuut bij Nieuwsuur op NPO 2.

“Eelco is een doorgewinterd tv-journalist met ervaring in binnen- en buitenland en dat laat hij al jaren bij Nieuwsuur zien”, zegt hoofdredacteur Joost Oranje. Hij vervolgt: “Hij heeft al enige ervaring met presenteren en ook als correspondent was de camera hem natuurlijk niet vreemd.”

“De redactie barst van het talent en vooral ook op het gebied van buitenlandberichtgeving zijn de ambities hoog. Ik vind het eervol om hieraan straks in een nieuwe rol af en toe een bijdrage te mogen leveren, naast mijn reguliere werk als verslaggever”, zegt Eelco Bosch van Rosenthal.

Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur is dagelijks om 22:00 uur te zien op NPO 2.

Bekijk Nieuwsuur op TVblik.nl/nieuwsuur