Jeroen Wollaars nieuwe presentator Nieuwsuur

Jeroen Wollaars nieuwe presentator Nieuwsuur

Geschreven door Pieter Jongsma

Jeroen Wollaars neemt vanaf 1 september de plaats van Twan Huys over bij Nieuwsuur. Huys maakt de overstap van Nieuwsuur naar RTL Late Night. Wollaars zal naast Mariëlle Tweebeeke het vaste gezicht zijn van Nieuwsuur.

Wollaars is nu nog NOS-correspondent in Duitsland en Midden-Europa en is sinds 2007 in dienst van de NOS als redacteur en verslaggever. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij de Amsterdamse zender AT5. Na het overlijden van Joost Karhof en het vertrek van Twan Huys naar RTL, zal het Nieuwsuur-presentatieteam vanaf september weer vernieuwd en verjongd zijn.

Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn dan de vaste anchors, Eelco Bosch van Rosenthal en Saïda Maggé de inval-presentatoren. Jeroen Wollaars is opgetogen over zijn nieuwe rol bij Nieuwsuur: "De afgelopen 15 jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken. Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen. Dat is wat ik in mijn nieuwe rol ook wil doen. En dat dat kan bij een programma dat ik bewonder om z'n onderzoeksjournalistiek, om de reportages en de relevante interviews is een grote eer."

Foto: NOS / Stefan Heijendael