RTL verwijdert aflevering Brandweerman Sam met Koran

RTL verwijdert aflevering Brandweerman Sam met Koran

Geschreven door Daniël Schalk

RTL heeft woensdag een aflevering van het kinderprogramma Brandweerman Sam verwijderd. De betreffende aflevering van Brandweerman Sam kwam in Engeland in opspraak, omdat in de aflevering uit het negende seizoen van de serie tekst uit de Koran te zien zou zijn.

Op Social Media ontstond verontwaardiging nadat Brandweerman Sam in een scène uitgleed over een vel papier met daarop een tekst uit het heilige islamitische boek de Koran. Het gaat om aflevering 7 uit seizoen 9, die in Engeland voor het eerst werd uitgezonden in oktober 2014.

Critici merkten het bewuste fragment echter pas onlangs op. De makers van het populaire kinderprogramma, dat in Engeland Fireman Sam heet, hebben de aflevering daarom teruggetrokken. RTL heeft nu hetzelfde gedaan, heeft een woordvoerder woensdag aan het AD laten weten.

Het televisiestation heeft de aflevering van haar website, waar de aflevering teruggekeken kon worden, verwijderd. “Dit is een ongelukkig incident. Men was in de veronderstelling dat er een willekeurige en onleesbare tekst werd gebruikt”, heeft producent Mattel laten weten.

[caption id="attachment_35389" align="aligncenter" width="541"] De betreffende scène waarin Brandweerman Sam uitgeleid over een vel papier uit de Koran.[/caption]

Bekijk Brandweerman Sam op TVblik.nl/brandweerman-sam