Nieuwe nummer één in Single top 100

Nieuwe nummer één in Single top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Eindelijk is er een nieuwe nummer één in de Single top 100. Wekenlang stonden Drake (foto), Wizkid en Kyla op de bovenste plek. Met het nummer One Dance wisten zij week na week op de eerste plek te blijven staan. Deze week zakken zij één plek en komen uit op de tweede plek.

Vanuit het niets komen Major Lazer, Justin Bieber en MØ nieuw binnen op nummer één. Hier staan zij met het nummer Cold Water. Dit nummer lekte eerder dan gepland uit op internet. Meteen werd dit nummer goed ontvangen. Zij weten na weken One Dance van Drake van de eerste plek te verstoten. 

Ook de rest van de top tien ziet er anders uit dan een week geleden. De Amerikaanse zanger Justin Timberlake stond wekenlang op de tweede plek. Met zijn comeback single, Can't Stop The Feeling!, was de zanger weer terug van weggeweest. Door de nieuwe nummer één moest ook Justin een stap terug zetten. Deze week zakt hij dan ook van de tweede naar de derde plek.

Op de vierde plek blijft Broederliefde gewoon staan. Net als een week eerder, staat Broederliefde op de vierde plek met het nummer Jungle. Twee plekken verlies voor Deorro en Elvis Crespo. Zij stonden vorige week nog op de derde plek met het nummer Bailar. Deze week komen zij uit op de vijfde plek.

Het nummer van Kungs vs Cookin' On 3 Burners, This Girl, moest ook één plek inleveren. Vorige week stond This Girl nog op de vijfde plek. Deze week komt het nummer uit op de zesde plek. Maar liefst dertien plekken winst is er voor Jonas Blue en JP Cooper. Zij stonden vorige week nog op plek 20 met het nummer Perfect Strangers. Deze week stijgen zij door naar de zevende plek.

Naast One Dance, staat Drake nog een keer in de top tien. Op de achtste plek staat hij nog een keer met Rihanna. Net als vorige week staat hij daar met het nummer Too Good. Drie plekken verlies is er voor David Guetta en Zara Larsson. Zij stonden vorige week nog op de zesde plek met het nummer This One's For You. Deze week komen zij uit op de negende plek.

De top tien wordt afgesloten door een collega dj van David Guetta. Op de tiende plek staat dj Calvin Harris. Samen met Rihanna bracht hij het nummer This Is What You Came For uit. Een week geleden stonden zij nog op de zevende plek. Deze week verliezen zij ook drie plekken en staan zij op de tiende plek.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd door Dutch Charts.