Drank & Drugs-parodie over Yuri van Gelder

Drank & Drugs-parodie over Yuri van Gelder

Geschreven door Daniël Schalk

100% NL-dj Lex Gaarthuis heeft een parodie gemaakt op Drank & Drugs van Lil Kleine & Ronnie Flex. In de parodie rapt ‘Yuri van Gelder’ over zijn stapavond in Rio de Janeiro, dat ervoor zorgde dat Van Gelder werd weggestuurd van de Olympische Spelen in Rio vanwege alcoholgebruik.

Yuri is weggestuurd omdat hij ‘de normen en waarden binnen TeamNL en de KNGU op grove wijze heeft overschreden’. In de nacht van zaterdag op zondag vierde Yuri van Gelder dat hij de finale aan de ringen had bereikt, maar de stapavond van de turner duurde tot zondagochtend.

“Het is een zeer moeilijke beslissing geweest. Ik vind het vreselijk voor Yuri, maar dit gedrag is ontoelaatbaar”, zei chef de mission Maurits Hendriks dinsdagochtend in een persbericht. Van Gelder wil eerst de ‘gebeurtenissen in besloten omgeving’ voordat hij zelf met een reactie komt.

100% NL-dj Lex Gaarthuis kon niet langer wachten op een reactie van de turner en maakte een parodie op de hit Drank & Drugs over Yuri van Gelder. Lex rapt als ‘Yuri’ ook over zijn collega’s op de Olympische Spelen, zoals atlete Dafne Schippers en chef de mission Maurits Hendriks van NOC*NSF.

Luister hieronder naar de Drank & Drugs-parodie over Yuri van Gelder: