Summer Songs: #3 Kenny B

Summer Songs: #3 Kenny B

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niet alleen internationale artiesten kunnen zomerhits maken en scoren. Ook nationale artiesten kunnen dit ook heel goed. Kenneth Bron, oftewel Kenny B, liet in 2015 zien en vooral horen dat hij in staat is een zomerhit te scoren. Het leek wel alsof de zanger vanuit het niets heel Nederland wist te veroveren.

Zijn hit Parijs kwam uit en stond vrijwel meteen bovenaan de hitlijsten. Zelf heeft Kenny B dit nooit kunnen bedenken dat zijn Parijs uit kon groeien tot een zomerhit. Iedereen is fan van dit nummer en van Kenny B. Het nummer werd massaal gedownload.

Ook nu wordt Parijs nog altijd gedownload. Dit blijkt uit de wekelijkse Itunes top 30 die wordt uitgezonden door Q-music. Afgelopen week stond de zanger met Parijs op nummer 4. Voor hem stonden Felix Jaehn & Jasmine Thompson met Ain't Nobody (Loves Me Better) op nummer 3.

De nummer 2 was voor Lil' Kleine & Ronny Flex. Dit duo wist met Drank & Drugs, net als Kenny B, een nummer 1 hit te scoren. Bovenaan de Itunes top 30 van vorige week stonden Nicky Jam & Enrique Iglesias met het nummer El Perdón.

Ondanks deze nummers blijft Kenny B trouw aan de top 10. Hij moest zijn nummer 1 wel opgeven, maar staat toch alweer 15 weken, onafgebroken, in de Itunes top 30. Het kan maar zo zijn dat de zanger binnenkort weer op 1 zal staan.

Iedereen staat werkelijk in de rij om maar samen te kunnen werken met de vrolijke zanger. Zo is er een winactie geweest van radiozender Q-music. De luisteraars konden een optreden winnen van Kenny B in Parijs. Deze actie bleek enorm goed aan te slaan. Daarnaast treedt de zanger ook nog steeds volop op bij verschillende festivals.

Naast eigen muziek schrijven, schrijft Kenny B ook graag voor collega's. Zo schreef hij een nummer voor Guus Meeuwis, Jij Bent De Liefde. Dit nummer heeft ook even in de Itunes top 30 gestaan, maar werd geen grote hit. Gelukkig scoort Kenny B zelf wel een enorme grote hit.

Het nummer wordt enorm vaak gedraaid door verschillende radiozenders. Vanaf het begin van het nummer is iedereen in staat het nummer eenvoudig mee te zingen. De tekst is ook wel erg zomers te noemen. Het nummer is zelfs zo populair, dat er ook verschillende parodieën van gemaakt zijn.

De leukste parodie tot nu toe is toch wel die van Pronkers. Zij maakten van ''Praat Nederlands Met Me'' ''Praat Amsterdams Met Me''. Deze parodie is inmiddels al bijna 3 miljoen keer bekeken op Youtube. Maar het origineel klinkt natuurlijk een stuk vrolijker dan deze parodie.

Kenny B weet met zijn nummer Parijs heel Nederland te raken. Het zomerse nummer past perfect in deze tijd van het jaar: de zomer. Een nummer die ook na de zomer nog vaak te horen zal zijn op de radio. De kans is dan ook groot dat het nummer Parijs hoog gaat eindigen in het jaaroverzicht van 2015.

Hiermee is de derde editie van Summer Songs een feit. In de eerste editie stond zangeres Taylor Swift centraal en in de tweede editie, van vorige week, stond Shakira centraal. De volgende editie van Summer Songs zal in het teken staan van Jennifer Lopez.

Bekijk hierover de parodie van Parijs:

https://www.youtube.com/watch?v=eUru1zJcCbY