Bridget Maasland weg bij SBS

Bridget Maasland weg bij SBS

Geschreven door Daniël Schalk

Het contract van Bridget Maasland bij SBS wordt niet verlengd, dat bevestigt een woordvoerder van SBS Broadcasting aan De Telegraaf. Maasland was vanaf 2012 een van de presentatoren van het SBS6-programma Shownieuws, maar maakte begin 2016 de overstap naar zusterzender Net5.

Bridget zou samen met oud-KRO-NCRV-presentator Arie Boomsma het gezicht van Net5 worden. Zo maakte de presentatrice voor de tv-zender het programma Bridget in Hollywood, waarin ze succesvolle Nederlanders in Los Angeles bezocht, en een verslag van de Oscar-uitreiking.

“Het klopt dat het contract van Bridget Maasland eind augustus afloopt bij Net5/SBS. In goed overleg hebben we besloten om dit niet te verlengen”, aldus de woordvoerder. Bridget in Hollywood trok niet veel kijkers naar Net5 en daarom kan de televisiezender Maasland nog geen vervolg beloven.

Maasland laat zelf weten dat het na vier jaar tijd is om ‘een andere richting in te slaan’. Wat dat wordt, is nog niet bekend. Bridget begon als presentatrice bij TMF. Later werkte ze ook voor BNN, Talpa/Tien en RTL. Ze vertrok bij RTL omdat ze niet tevreden was met haar programmapakket.

[caption id="attachment_30278" align="aligncenter" width="489"] Bridget Maasland als presentatrice van Shownieuws.[/caption]