Bridget Maasland aan de slag voor Net5

Bridget Maasland aan de slag voor Net5

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bridget Maasland stopt met het presenteren van het SBS6-programma Shownieuws en gaat aan de slag voor Net5, de zusterzender van SBS6. Vanaf februari gaat Maasland diverse programma’s presenteren voor Net5, waaronder het verslag van de Oscaruitreiking in Los Angeles.

Bridget, die in 2012 de overstap maakte van RTL naar SBS6, krijgt ook een eigen programma genaamd Bridget in Hollywood. In Bridget in Hollywood gaat de presentatrice op bezoek bij bekende en onbekende Nederlanders die het gemaakt hebben in Hollywood, ‘the city of dreams’.

Door de nieuwe programma’s die Maasland gaat maken voor Net5, legt zij haar werkzaamheden bij het SBS6-programma Shownieuws neer. De presentatrice zal zich gaan focussen op de nieuwe programmering bij Net5, dat heeft moederbedrijf SBS Broadcasting maandag bekendgemaakt.

“Ik heb heel veel zin om bij Net5 een aantal fantastische projecten te gaan doen”, laat Bridget weten. De presentatrice is blij met de programma’s die zij mag gaan maken. “Wat ik ga doen is echt op mijn lijf geschreven en het is te gek om een bijdrage te leveren aan de nieuwe koers van Net5”, zegt ze.

Net5-zendermanager Carter Duong is blij met de komst van Maasland naar Net5. “Bridget is een ervaren presentatrice met flair en humor. Ze is een autoriteit op shownieuwsgebied door haar werk voor RTL Boulevard en Shownieuws en daardoor geknipt voor Bridget in Hollywood”, zegt Duong.

“Ook heeft ze in het verleden al eerder verslag uitgebracht van de Oscaruitreiking. Haar veelzijdigheid en ruime ervaring zijn een prachtige toevoeging aan het vernieuwde Net5”, vervolgt de zendermanager over de nieuwe samenwerking met Maasland, die haar carrière begon als vj bij MTV.

Bridget Maasland wordt samen met Arie Boomsma dé gezichten van Net5. Boomsma maakte onlangs de overstap van KRO-NCRV naar Net5 en presenteert daar sinds afgelopen donderdag The Island. Net5 is bezig met de grote verandering om niet langer een vrouwenzender te zijn.

Bekijk Shownieuws op TVblik.nl/shownieuws