Kanniewaarzijn komt terug in nieuwe stijl

Kanniewaarzijn komt terug in nieuwe stijl

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het consumentenprogramma van de VARA, Kanniewaarzijn, komt in augustus terug op televisie. Maar wel zijn er een aantal veranderingen. In eerste instantie zijn er twee nieuwe acteurs te zien, namelijk Leo Alkemade en Bart Rijnink. Zij volgen daarmee acteur Martin van Waardenberg op. Hij is met zijn zestig jaar te oud om in het nieuwe seizoen mee te mogen doen.

Leo Alkemade is vooral bekend van zijn rollen in de comedyserie Komt een man bij de dokter. Ook heeft hij meerdere gastrollen gespeeld in het komische programma Toren C van de VPRO. Nu zal hij te zien zijn met verschillende typetjes in Kanniewaarzijn. Plien van Bennekom en Annick Boer blijven en zullen wederom hun opwachting gaan maken in het nieuwe seizoen. 

Alles wordt opgenomen vanuit een nieuw decor. Aan alles lijkt te zijn gedacht. Nieuwe acteurs, nieuw decor en nieuwe onderwerpen. Zo zal er een vaste telefoniste te zien zijn. Eugenie van der Zande zal proberen om alle klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dit zal ongetwijfeld veel hilariteit gaan opleveren. Daarnaast zal het team van Kanniewaarzijn ook veel op taalfouten letten.

Sla een krant open, kijk in een winkel of een advertentie in een bushokje. Overal staan taalfouten die soms hilarisch zijn. Reden genoeg voor Kanniewaarzijn om dit eens goed onder de aandacht te brengen. Een nieuw onderdeel die zeker populair kan gaan worden.

Het team van Kanniewaarzijn is er klaar voor. Met een frisse wind gaat Kanniewaarzijn weer krachtig van start. Met een nieuwe cast, nieuw decor, nieuwe onderwerpen én een nieuwe locatie. Dit seizoen zal Kanniewaarzijn opgenomen worden in het Westergastheater in Amsterdam.

Kanniewaarzijn is vanaf dinsdag 23 augustus weer wekelijks te zien om 22.20 uur bij de VARA op NPO 1.

Bekijk Kanniewaarzijn terug via TVblik.