Publieksprijs De Gouden Stuiver op eigen benen

Publieksprijs De Gouden Stuiver op eigen benen

Geschreven door Daniël Schalk

De Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste kinderprogramma, staat vanaf nu op eigen benen. “De Gouden Stuiver is na zestien jaar volwassen geworden”, laat Televizier weten. Kijkers stemmen voortaan alleen op De Gouden Stuiver stemmen via een aparte website.

Dat is goed nieuws voor jonge kijkers, vindt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “Nu kinderen alleen op het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar hoeven te stemmen, maken we het kiezen op de Gouden Stuiver een stuk makkelijker”, zegt De Goeij.

Hij vervolgt: “Jonge kijkers weten heel goed welk kinderprogramma je gezien moet hebben, maar hun mening over de Gouden Stuiver telde pas mee, als ze óók hadden gestemd voor de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Televizier-Sterren. En daar hadden sommige jonge kijkers helemaal geen verstand van.”

De verkiezing voor het beste kinderprogramma start, net als de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, op woensdag 24 augustus en eindigt op 26 september. Iedereen kan op zijn favoriet stemmen via de website van Televizier. De uitreiking van alle publieksprijzen vindt plaats op donderdag 13 oktober.