Qmusic lanceert Het Geluid met grootste microfoon van Nederland

Qmusic lanceert Het Geluid met grootste microfoon van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het radiospel Het Geluid, het grootste geheim van het jaar, is vanaf maandag weer te horen op Qmusic. Dit is het 11e jaar sinds de start dat het spannende spel te horen is op de radiozender. De komende drie dagen tourt Qmusic rond met een 8-meter lange microfoon langs grote steden om Nederland op te warmen voor Het Geluid.

De eerste stop van de tour van Het Geluid was vanochtend op het Museumplein in Amsterdam. De mega-microfoon bezoekt hierna de steden Utrecht, Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven. Bezoekers kunnen in de microfoon hun kennis testen van lastige geluiden uit eerdere edities. Ook krijgen ze de exclusieve kans om als eerste Het Geluid, dat aanstaande maandag start, al te beluisteren.
Vanaf maandag zijn de geluiden van voorgaande edities te beluisteren in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Alle geluiden van de afgelopen tien jaar worden bewaard en beschikbaar gesteld via het project ‘Het Geluid van Nederland’.

Het Geluid is iedere dag te horen tussen 07.00 en 19.00 uur op Qmusic. Luisteraars kunnen meedoen via de Qmusic app of Qmusic.nl. Ieder uur maken deelnemers kans om het juiste antwoord te geven. In de ochtendshow van Mattie & Wietze is er extra kans tijdens de ‘SuperRonde’, waarin drie kandidaten achter elkaar de mogelijkheid krijgen het goede antwoord te geven. Het Geluid start met een waarde van 2.500 euro en loopt bij ieder fout antwoord op met 100 euro.