Luisteraars zetten Thriller op 1 in Radio Veronica's Album Top 750

Luisteraars zetten Thriller op 1 in Radio Veronica's Album Top 750

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De luisteraars van Radio Veronica hebben Michael Jacksons album Thriller verkozen tot het beste album ooit gemaakt.

De afgelopen weken konden zij hun tien favoriete albums allertijden doorgeven voor de nieuwe editie van Radio Veronica's Album Top 750. Met 19 noteringen komt de Britse band The Rolling Stones het vaakst voor in de lijst en met 12 albums is Anouk de meest genoteerde Nederlandse act.

Vanaf vandaag is de Album Top 750 gedurende twee weken dagelijks van 7.00 tot 20.00 uur te horen bij het station met de Hits Van Je Leven. Op 16 september tussen 15.00 en 16.00 uur wordt de lijst afgesloten door dj Dennis Hoebee met de nummer 1 en is het gehele album van 'The King Of Pop' te horen.

De Top 5 van Radio Veronica's Album Top 750
1. Thriller - Michael Jackson
2. Ten – Pearl Jam
3. 21 – Adele
4. The Joshua Tree - U2
5. The Dark Side of the Moon – Pink Floyd

De complete Radio Veronica Album Top 750 is te vinden op radioveronica.nl.

Erik de Zwart, station director en dj Radio Veronica: "De Album Top 750 geeft een mooi overzicht van dé albums die elke muziekliefhebber gehoord moet hebben volgens onze luisteraars die de lijst samenstellen. Van ieder album in de lijst draaien we meerdere nummers. Dit zijn bekende hits, maar juist ook typische albumtracks die zelden of nooit op de radio te horen zijn. Thriller staat op nummer 1 en wordt bovendien in z'n geheel gedraaid. Dankzij onze luisteraars is het de komende weken dus weer genieten van dit unieke jaarlijkse radio-event."

Thriller, Michael Jackson - kort na de release in november 1982 staat Thriller al in de top 10 van best verkochte albums ooit. In die lijst is het album 34 jaar later nog altijd te vinden. Singles als Billie Jean, Beat It en titeltrack Thriller groeien uit tot de bekendste hits van 'The King of Pop'.

De meeste noteringen in de lijst zijn van The Rolling Stones (19x) en U2 en Queen (beide 16x).
Met Beast Of Burden zijn The Rolling Stones bovendien te horen op de soundtrack van de film Fifty Shades Of Grey (nr. 669). U2 staat ook nog op de filmsoundtrack van Batman Forever (nr. 631) met Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me. Queen-gitarist Brian May heeft naast zijn noteringen met de band één solonotering: het album Back To The Light (nr. 384).

De meest genoteerde Nederlandse act is Anouk met twaalf albums in de Album Top 750. Zowel Anouk als Racoon komen beiden twee keer voor in de bovenste 100 en zijn daardoor wat dat betreft de meest succesvolle Nederlandse acts. Dankzij de 14e plaats voor het album Rivals is Kensington de hoogst genoteerde Nederlandse act in de lijst

Bekijk het dossier van Michael Jackson op TVblik.nl