Radio, tv en print zetten de schouders onder Veronica Meimaand Filmmaand

Radio, tv en print zetten de schouders onder Veronica Meimaand Filmmaand

Geschreven door Pieter Jongsma

Veronica TV, Veronica Magazine en Radio Veronica komen gezamenlijk in actie voor de Veronica Meimaand Filmmaand. Sinds de start in de jaren tachtig is de Veronica Meimaand Filmmaand uitgegroeid tot een begrip, een themamaand waarin alles draait om film.

Veronica TV zendt de beste films uit inclusief een aantal tv-premières. Ook Veronica Magazine en Radio Veronica pakken nu een maand lang uit met dit thema.

Eerder kwam uit onderzoek naar voren dat Nederland Veronica TV ziet als de zender met de beste films. Op tv wordt de komende maand dan ook groter uitgepakt dan ooit met maar liefst 29 films waarvan 5 tv-premières. Enkele titels zijn: Fast & Furious 5, 6 en 7 (tv-premiere), Taken 3 (tv-premiere), Nightcrawler (tv-premiere), The Seventh Son (tv-premiere) en de filmreeksen van The Hobbit en Pirates of the Caribbean. Ook komt er twaalf maal een top 5 voorbij van uiteenlopende Nederlandse invloeden in Hollywood.

Radio Veronica laat in mei de kracht van muziek in films horen. Van maandag 15 tot en met vrijdag 26 mei speelt het radiostation elke werkdag een speciale filmquiz, waarin geraden moet worden uit welke film een bekende hit of quote afkomstig is. Luisteraars maken hiermee kans op onder andere kaarten voor de Veronica Meimaand Filmmaand screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Daarnaast zendt Radio Veronica in mei promo’s uit die verwijzen naar de films die op Veronica TV te zien zijn. Tot slot organiseren Veronica TV, Veronica Magazine en Radio Veronica gezamenlijk de speciale screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge op 22 mei in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

Foto: Veronica/SBS