Eva van de Wijdeven speelt hoofdrol in De Mannentester

Eva van de Wijdeven speelt hoofdrol in De Mannentester

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Actrice Eva van de Wijdeven (o.a. A'dam-E.V.A., Hartenstrijd, Celblok H, Penoza) gaat de hoofdrol vertolken in de tiendelige serie De Mannentester naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen.

Het is voor het eerst dat er een serie naar een boek van Heleen van Royen gemaakt wordt. Al eerder werden er boeken verfilmd (De Gelukkige Huisvrouw, De Ontsnapping).

De Mannentester wordt geregisseerd door Hiba Vink (Gouden Kalf nominatie Kort!, Midzomernacht), Pieter van Rijn (Tessa, Flikken Maastricht, Celblok H) en Annemarie van de Mond (Meiden van de Herengracht, Smeris). Van De Mannentester zijn ruim 180.000 exemplaren verkocht. Het scenario is geschreven door onder andere Willem Bosch, Liesbeth Strik en Pasja van Dam. Ook Heleen van Royen is nauw betrokken bij het schrijfproces.

Heleen van Royen: "Het is voor het eerst dat een van mijn romans wordt bewerkt tot een tv-serie en uiteraard maakt dat me trots en blij. Ik ben zeer nauw betrokken geweest bij de bewerking, ook dat is uniek. Het was een feest om nieuwe avonturen voor Victoria te mogen bedenken. Ze is een van mijn favoriete personages: keihard, superslim en meedogenloos. Ik kan niet wachten om te zien hoe Eva van de Wijdeven gestalte aan haar gaat geven."

Victoria Kramer (Eva van de Wijdeven) is een 31-jarige femme fatale, die zich als Mannentester laat inhuren door echtgenotes, vriendinnen en andere belanghebbenden om hun mannen op de proef te stellen. De verleidelijke maar ongenaakbare Victoria voelt feilloos aan hoe ze de man in kwestie moet verleiden en is in staat om als kameleon tot die vrouw te transformeren. Manipulatie, verleiding en leugens leiden naar een genadeloze ontmaskering van haar slachtoffers.

In tien afleveringen ontrafelt zich ook een tragisch familiedrama, vol menselijke zwakheden, onbeantwoorde vragen en leugens.
Met een – zowel voor Victoria als de kijker – verrassend einde. Want ook in Victoria's leven is niets wat het lijkt, en blijkt het liegen en bedriegen niet alleen aan mannen voorbehouden.

Vanaf half april exclusief bij KPN Presenteert

Foto: SBS