Isa Hoes speelt hoofdrol in nieuwe EO-serie
Bron: Pixabay

Isa Hoes speelt hoofdrol in nieuwe EO-serie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Isa Hoes heeft een nieuwe hoofdrol te pakken in een nieuwe EO-serie. Samen met Claudia Kanne speelt Isa de hoofdrol in de online tienerserie Oorglos-stories.

Isa Hoes speelt in de EO-serie de rol van mevrouw van der Molen, de moeder van het gezin waar het Joodse tienermeisje Esther onder een valse identiteit onderduikt. Verder spelen onder andere acteurs Kees Boot, Rein van Duivenboden en Aram van de Rest een rol in de serie. 

In deze EO-serie vertelt een 15-jarig meisje dagelijks via Instagram-stories en wekelijks op het YouTube-kanaal van NPO Zapp wat ze meemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith en geschreven door Willem Bosch (o.a. Penoza en Nieuwe Buren) en Yannick de Waal.

Het tienermeisje, in de serie Esther genaamd, wordt vertolkt door Claudia Kanne. Dagelijks post zij Instagram-stories die geïnspireerd zijn op ‘Het verhaal van Edith’, het oorlogsdagboek van Edith Velmans-Van Hessen. Op vrijdag vertelt zij via het Zapp YouTube-kanaal wat ze de afgelopen week meemaakte. 

Vanaf dinsdag 14 april dagelijks op het NPO Zapp Instagram en YouTube-kanaal.