Eva van de Wijdeven speelt leukste rol ooit

Eva van de Wijdeven speelt leukste rol ooit

Geschreven door Daniël Schalk

Eva van de Wijdeven speelt in de nieuwe SBS6-serie Celblok H een van de leukste rollen die ze tot nu toe in haar leven heeft gedaan, “Het is een hele leuke rol. Ik ben nog wel een beetje zoekende, maar het is zeker een van de leukste dingen die ik heb gedaan”, vertelt ze aan BuzzE.

Celblok H is de Nederlandse versie van de Australische serie Wentworth, Celblok H gaat over het leven in een vrouwengevangenis. Nieuwkomer Suus, gespeeld door Isa Hoes, staat centraal. Ook Hoes is blij met haar karakter. Zij komt in de gevangenis terecht nadat ze geprobeerd heeft haar man wat aan te doen, “Ik vind het een mooie rol. Suus maakt een hele verandering door in haar leven. Ze heeft nooit nee gezegd in haar leven en ook niet tegen haar man en nu heeft ze daar genoeg van.”

Eva werd benaderd door het castingteam en de director om auditie te komen doen, “Ik was net met een studie ondernemerschap begonnen en dat zou tot april duren, dus eigenlijk was ik nergens naar op zoek”, vertelt de actrice die de rol van 'bad girl' speelt. “Maar ik wilde dit toch heel graag gaan doen.” Toen Eva hoorde dat ze de rol had gekregen, leek het 'te mooi om waar te zijn'. Ook Isa Hoes zegt het heerlijk te vinden om weer in een serie te spelen. Zij kende de producent en was zo al verzekerd van een rol.

Of de serie Celblok H goed gaat scoren weet Isa Hoes niet, “Ik denk wel dat het heel goed zou kunnen, maar ik vind het heel moeilijk om er iets over te zeggen. Ik hoop het natuurlijk wel heel erg, want het is gewoon een hele mooie serie.” Eva lijkt minder twijfels te hebben, “We geven alles, dus ik hoop dat het super wordt. Dat moet gewoon", zegt ze lachend. Eva denkt overigens niet dat de serie alleen maar vrouwelijke kijkers zal trekken. "Er zit ook aardig wat vrouwelijk schoon in, dus dat kan er zeker voor zorgen dat er ook mannen naar gaan kijken.”

Inge Ipenburg, speelt in de serie een leider die het leven van veel gevangenen domineert, liet al weten dat ze een tweede seizoen wel ziet zitten. Hoes en Van der Wijdeven hebben hier ook wel oren naar, “Wij hebben daar natuurlijk niks over te zeggen, maar wat mij betreft komt er een tweede seizoen. We hebben het ook heel leuk met elkaar”, aldus Isa Hoes.

De serie speelt zich af in de nog niet zo lang geleden gesloten gevangenis de Schutterswei in Alkmaar, “Dat is wel bijzonder”, zegt Eva. “Soms vinden we nog wel eens wat van oud-gevangenen, een wapen ofzo”, vervolgt ze. Isa Hoes vindt het een 'heel gek idee' dat er echt mensen hebben opgesloten gezeten, “Het doet de serie zeker goed.” Allebei de actrices vertellen ook nog dat Willem Holleeder een tijdje opgesloten heeft gezeten in de Schutterswei.

Andere acteurs die een rol spelen in de nieuwe SBS6-serie zijn Imanuelle Grivens, Christine van Stralen en Daphne Bunskoek. Celblok H is vanaf 3 maart iedere week te zien bij SBS6.