Jayh maakt soundtrack Soof 2

Jayh maakt soundtrack Soof 2

Geschreven door Daniël Schalk

Jayh heeft in samenwerking met Amsterdam SoundSystem de soundtrack gemaakt voor de bioscoopfilm Soof 2. Het dansbare nummer heet Jodge Me Niet. De bijbehorende videoclip werd eerder door Dan Karaty in RTL Boulevard geprimeurd en is vanaf vrijdag in zijn geheel te zien.

Dan heeft een choreografie bedacht voor het nummer van Jayh, de zogenaamde 'Soof Shuffle'. De cast van Soof 2 leerde de shuffle van hem en hun interpretatie daarvan is terug te zien in de videoclip van de dansbare soundtrack. De videoclip zelf zit als een rode draad verweven in de film.

In het vervolg van Soof lijkt, na een flinke dosis relatietherapie, de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt.

De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok Bauke.

Jayh brak in 2005 door bij het grote publiek met het nummer Wat wil je doen samen met The Partysquad, maar een eigen project liet nog even op zich wachten. Pas in 2008 kwam Jayh met zijn debuut EP/Album. In 2014 kwam Jayh met het nummer Mooie dag wat een enorm succes bleek.

Bekijk hieronder de videoclip van de soundtrack van Soof 2: