Deze maand op tv: Wie het laatst lacht, finale WIDM & Hip Hop Stars
Bron: Talpa / William Rutten

Deze maand op tv: Wie het laatst lacht, finale WIDM & Hip Hop Stars

Geschreven door Daniël Schalk

De strijd tussen NPO 1, RTL4 en SBS6 is heviger dan ooit tevoren. Welke programma’s mag je deze maand echt niet missen? Wij zetten de leukste programma’s uit de tv-gids op een rijtje!

Hotter Than My Daughter (vanaf vanavond)

Bridget Maasland neemt de presentatie van Hotter Than My Daughter op zich. Patty Brard nam vorig jaar het presentatiestokje over van Gordon, die in 2018 na zeven seizoenen besloot te stoppen met het programma. Patty tekende onlangs een contract bij SBS6 en stopt daarom na één seizoen alweer met het RTL-programma. In het nieuwe seizoen gaat daarom Bridget op bezoek bij moeders die zich op hun leeftijd over de top kleden. Bridget laat de moeders met behulp van haar team een volledige metamorfose ondergaan.

Wie het laatst lacht… (vanaf vrijdag 6 maart)

SBS6 laat Wendy van Dijk weer doen waar zij steengoed in is: als verschillende typetjes mensen in de maling nemen met een verborgen camera. Het programma zit boordevol candids die op allerlei plekken in ons land zijn opgenomen. Vanuit de studio kijkt Wendy samen met de ‘slachtoffers’ naar de filmpjes. Van Dijk vormt samen met Henny Huisman de nieuwe vrijdagavond van SBS6. Henny maakt vrijdag zijn tv-comeback met Waar is dat feestje?!, waarin de presentator zich onderdompelt in Neerlands feestgedruis.

Finale Wie is de Mol? (zaterdag 14 maart)

Over twee weken krijgen we eindelijk antwoord op de vraag: Wie is de Mol? Afgelopen zaterdag moest Leonie vlak voor de finale van Wie is de Mol? het programma verlaten. Er zijn nog vier mensen over: Rob, Nathan, Buddy en Miljuschka. Eén van hen is de Mol, maar wie? Volgende week zaterdag, op 14 maart, is het tijd voor de finale. Rik van de Westelaken presenteert vanuit VondelCS in Amsterdam de spannende ontknoping, waar de Molloten eindelijk antwoord krijgen op de vraag wie de Mol van het 20ste seizoen is.

Hip Hop Stars (vanaf zaterdag 21 maart)

Acht bekende Nederlanders worden in het nieuwe tv-programma Hip Hop Stars in één maand getransformeerd tot echte hiphopartiesten. Onder leiding van de bekende rappers Cho, Keizer, Akwasi, Jayh Jawson en Lauwtje maken zij de track van hun leven. De rap wordt een representatie van henzelf. Hoe zien zij de wereld en het leven? En wat willen ze vertellen? Glen Faria, bekend van de hit Duurt te Lang, is nauw betrokken bij het hele proces en is eindverantwoordelijk voor de acht nummers van de BN’ers.

Oranje vs. Amerika (donderdag 26 maart)

Er staat dit jaar met het EK Voetbal én de Olympische Spelen weer een prachtige sportzomer op het programma. Als opwarmertje speelt het Nederlands elftal deze maand twee oefenwedstrijden. Op donderdag 26 maart speelt Oranje haar eerste interland van 2020, waarin zij het in Eindhoven opnemen tegen de Verenigde Staten. Oranje en Team USA troffen elkaar vijf keer eerder. De laatste keer, op 5 juni 2015, was Amerika met 3-4 te sterk voor Oranje. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is nu uit op revanche.