Trijntje Oosterhuis en Jim Bakkum in Kerstfeest op de Dam

Trijntje Oosterhuis en Jim Bakkum in Kerstfeest op de Dam

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Voor het zesde jaar op rij is de prachtig verlichte Dam in Amsterdam het decor voor de muzikale kerstvertelling ‘Kerstfeest op de Dam’. Artiesten Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch vertolken het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen.

Daarnaast bezoeken zij cliënten van het Leger des Heils. Mensen uit alle lagen van de samenleving en met bijzondere verhalen over hoogte- en dieptepunten in het leven. Verhalen die mensen ontroeren, bemoedigen en hoop geven.

Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond. Nieuw dit jaar is dat kinderen op hun eigen serieuze, maar ook humoristische wijze samen met Bert het kerstverhaal vertellen. Ook zingt het Soundwise Children Choir mee met de artiesten.

Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen, passend bij hun ontmoetingen met cliënten van het Leger des Heils. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Fluitsma en Van Tijn Band, de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band, het Soundwise Gospel Choir, het Soundwise Children Choir en het publiek de artiesten daarbij.

‘Kerstfeest op de Dam’ is zondagavond 25 december om 20.22 uur te zien bij de EO op NPO 1.
Bekijk het Kerstfeest op  de Dam op TVblik.nl/amusement-human-intrest/kerstfeest-op-de-dam-1

Foto: EO