Cars 3 rijdt in 2017 de bioscopenzalen binnen

Cars 3 rijdt in 2017 de bioscopenzalen binnen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Volgend jaar verschijnt het derde deel van de Disneyfilm Cars. Dit nieuws maakte Disney dinsdag bekend. Het is alweer tien jaar geleden dat het eerste deel van Cars uitkwam. Cars draait allemaal op de rode auto Bliksem McQueen. Het doel van Bliksem is zoveel mogelijk autoracen winnen. De stem van Bliksem wordt ingesproken door Owen Wilson.

Naast Bliksem zijn ook Doc Hudson (met de stem van Paul Newman) en Sally Carrera (met de stem van Bonnie Hunt) belangrijke hoofdpersonen. Alles speelt zich af in een stad waarbij de voertuigen net mensen zijn. Vijf jaar na het eerste deel bracht Disney een tweede deel uit van de populaire film. Maar toen bedacht Disney dat het nog geen tijd was voor een derde deel. 

Boven de wereld van Cars is ook nog een wereld. In 2013, twee jaar na het verschijnen van Cars 2, kwam Disney met de film Planes. In deze film draaide het allemaal om vliegende voertuigen zoals vliegtuigen en helikopters. Dat bleek ook een succes te zijn en daarom is er ook van Planes een tweede deel verschenen. Nu ligt het vliegavontuur even stil en gaat het avontuur verder op de grond.

Dat Cars een succesformule is blijkt wel uit de marketing. Werkelijk alle leveranciers van speelgoed liften mee op het succes van Disney.  Zo zijn er ontzettend veel auto's te koop van de populaire film. Ook spellenmerk Ravensburger heeft een speciale Doolhof special uitgebracht van Cars. Hasbro kwam zelfs met een speciale Monopoly editie van Cars.

Daarnaast zijn er knuffels, puzzels en natuurlijk veel boeken te koop. Zowel voorleesboeken als ook diverse kleurboeken. Aan alles is werkelijk gedacht wat er is ook een hele school lijn op de markt gebracht, zoals schooltassen, drinkbekers en de benodigde schoolspullen.

De nieuwste Cars film zal vanaf de zomer van 2017 in de bioscoopzalen te zien zijn.
In Nederland zal Cars 3 vanaf juli in de bioscopen te zien zijn. 

(Afbeelding afkomstig van YouTube)

Bekijk hieronder de trailer van Cars 3:

https://www.youtube.com/watch?v=E4K7JgPJ8-s