Frozen maakt haar televisiedebuut bij SBS6

Frozen maakt haar televisiedebuut bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het wordt een ijskoude zaterdagavond bij SBS6. De commerciële zender zendt vanavond namelijk de Disneyfilm Frozen uit. Deze succesvolle Disneyfilm maakt eindelijk haar televisiedebuut. In Frozen draait het allemaal om de zusjes Elsa en Anna. Wanneer hun ouders omkomen bij een tragisch ongeluk wordt Elsa koningin. Maar Elsa is geen gewone koningin. Zij beschikt over magische krachten die zij niet onder controle heeft.

Al snel besluit koningin Elsa haar koninkrijk te ontvluchten. Voor haar zusje Anna zit er niets anders op dan haar zus zoeken. Hierbij krijgt zij hulp van Kristoff en zijn rendier Sven. Onderweg komen zij oog in oog te staan met Olaf, een vriendelijke sneeuwpop. Wat volgt is een spannend avontuur vol bijzondere verrassingen. Het is een avontuur die Anna, Kristoff, Sven en Olaf niet meer zullen vergeten. 

Frozen is allesbehalve een basis Disneyfilm. Het gaat niet om een prinses en een prins. Ook is van 'zij leven nog lang en gelukkig' totaal geen sprake. Deze Disneyfilm gaat verder dan de basis en raakt de kijker op een bijzondere manier. In Frozen komt een duidelijke boodschap aanbod. Deze boodschap maakt Frozen tot een verrassend goede Disneyfilm.

Het succes van Frozen is dan ook ongekend. Dit merken vooral de speelgoedwinkels. Vrijwel alle leveranciers, zoals Hasbro, Ravensburger, Clementoni, Jumbo en zelfs Lego. hebben allemal meegelift op het succes van Disney. Zo zijn er verschillende bordspellen te koop van Frozen, zoals Monopoly, Dokter Bibber en zelfs een speciale Doolhof editie. Daarnaast zijn er talrijke puzzels, poppen, knuffels en veel creatieve artikelen te koop van Frozen.

Naast speelgoed deed ook de muziek in Frozen het erg goed. Vooral de titelsong van Frozen werd een grote hit. Zangeres Demi Lovato zong het nummer Let It Go. Dit nummer werd dan ook moeiteloos door alle fans, zowel jong als ook oud, meegezongen. Op de radio werd dit nummer dan ook vrij vaak gedraaid.

Disney heeft al aangekondigd dat Frozen een tweede deel zal krijgen. Wanneer deze film daadwerkelijk in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt. Voor iedereen die Frozen nog niet gezien heeft kan bij SBS6 terecht. Vanaf 20.20 uur zal de Disneyfilm te zien zijn. Voorafgaand aan Frozen zal Jochem van Gelder nog te zien zijn met Lachen om home video's.

Frozen is zaterdagavond om 20.20 uur te zien bij SBS6.

Bekijk hieronder de videoclip van Let It Go:

https://www.youtube.com/watch?v=kHue-HaXXzg

Afbeelding: Disney

Bekijk Frozen Planet op TVblik.nl/frozen-planet