Finding Dory is in de maak

Finding Dory is in de maak

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het vervolg van de animatie klassieker Finding Nemo is in de maak. De film wordt ontwikkeld door Disney en Pixar. Net zoals bij de vorige Film.  

Finding dory gaat over de zoektocht naar de familie van Dory. Het speelt zich af voor de kust van Californië en ongeveer een jaar na de avonturen die zich in de vorige film afspeelde.

Veel personages keren terug uit de vorige film, zoals: Nemo, de vader van nemo, de ‘tank gang’ (aqarium vissen) en natuurlijk Dory. Dory wordt net zoals bij de vorige film voorzien van een stem door Ellen DeGeneres

Het lijkt wel een soort trend om vervolgen te maken van de Disney-klassiekers. Zo kwam eerder Monsters-university wat een prequal is van de film Monster Inc. Ook is er bekendgemaakt dat er al een vervolg komt van de film Frozen.

Dat er een vervolg zou komen van Nemo is wel al een tijd bekend. Ellen DeGeneres maakte dat in April 2013 al bekend in haar show. Ze zei tijdens de bekendmaking:

 I have waited for thisday for a long, long, long, long, long, long time. I'm not mad it took this long. I know the people at Pixar were busy creating Toy Story 16. But the time they took was worth it. The script is fantastic. And it has everything I loved about the first one: It's got a lot of heart, it's really funny, and the best part is—it's got a lot more Dory.

De film gaat waarschijnlijk 17 juni 2016 in premiere