Televisiedebuut van Frozen bereikt 714.000 kijkers

Televisiedebuut van Frozen bereikt 714.000 kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond was het stil op straat. Iedereen haastte zich om naar huis te komen. Om 20.20 uur was het dan eindelijk zo ver. De Disneyfilm Frozen werd voor de allereerste keer op de Nederlandse televisie uitgezonden. SBS6 had de eer om de filmrechten in handen te krijgen. Bij SBS6 kon de kijker de Nederlandse versie bekijken. Bij SBS9 kon de kijker de originele versie bekijken. In totaal zagen 573.000 kijkers bij SBS6 hoe Anna op zoek ging naar haar zus Elsa.

In een spannend avontuur wist Anna haar zus te vinden. Maar tijdens de zoektocht wist prins Hans het koninkrijk op te eisen. Gelukkig kon Anna nog op tijd te voorkomen dat Hans een einde wilde maken aan het leven van Elsa. Een Disneyfilm met een mooie boodschap. De originele versie wist bij SBS9 141.000 kijkers te bereiken. Hiermee staat Frozen op plek vijftien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 9,4 % en voor SBS9 op 2,3 %. 

Frozen was niet de enigste film die zaterdagavond te zien was. RTL 5 zond om 20.00 uur de magische film Life of Pi uit. In deze film speelt Pi de hoofdrol. Door een schipbreuk beland de jonge Pi op een schip op zee. Maar hij is niet alleen, hij heeft gezelschap van een tijger. Samen moeten zij alles op alles zetten om te zien overleven. In totaal keken er om 20.00 uur 227.000 mensen naar Life of Pi. RTL 5 ziet daardoor een marktaandeel binnen komen van 3,8 %.

Voor iedereen die niet van Frozen of Life of Pi hield kon terecht bij NPO 3. Daar was De hel van '63 te zien. Deze Nederlandse film uit 2009 verteld het verhaal van de Elfstedentocht van 1963. In dat jaar was de tocht een echte hel voor de deelnemers. Ondanks dat wisten een paar schaatsers deze tocht toch uit te rijden. Om 20.00 uur keken er dan ook 372.000 mensen naar De hel van '63. Hiermee staat De hel van '63 op plek 24 in het kijkcijferoverzicht. De KRO-NCRV ziet een marktaandeel binnen komen van 6,2 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.