Strijd om de kijker op Oudejaarsavond

Strijd om de kijker op Oudejaarsavond

Geschreven door Daniël Schalk

Ook op Oudejaarsavond strijden NPO 1, RTL4 en SBS6 om de kijkers. De Nederlandse tv-zenders halen alles uit de kast om op de laatste dag van 2016 te schitteren en dat doen zij allemaal met humor en muziek. Traditiegetrouw kunnen de oudejaarsconferences vanavond niet ontbreken.

Claudia de Breij verzorgt dit jaar de oudejaarsconference op NPO 1, terwijl RTL4 het jaar afsluit met Javier Guzman, bekend van de RTL5-serie Bluf. SBS6 doet het net iets anders en zendt de meest recente theatershow van Tineke Schouten, ‘Gewoon DOEN!’, uit op Oudejaarsavond.

Victor Mids en Art Rooijakkers op NPO 1

Oudejaarsavond begint op NPO 1 met de beste fragmenten uit De TV Draait Door, de rubriek uit De Wereld Draait Door. Om 21:20 uur neemt illusionist Victor Mids het stokje over met de Oudejaars-special van MINDF*CK waarin hij iemand gaan teleporteren, zonder dat diegene kan verklaren hoe.

Om 22:30 uur sluit Claudia de Breij het jaar af met live vanuit Rotterdam haar Oudejaarsconference. In de laatste 10 minuten van 2016 wordt er overgeschakeld naar presentator Art Rooijakkers bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waarvandaan hij het Nationaal Aftelmoment presenteert.

Op jongerenzender NPO 3 wordt er door de jongens van Streetlab afgeteld naar 2017 in De Streetlab oud en nieuw Karaoke Show. In Tivoli Vredenburg in Utrecht ontvangen Stijn van Vliet, Tim Senders, Daan Boom en Jasper Demollin artiesten met wie zij 2016 afsluiten en 2017 feestelijk openen.

RTL4 traditiegetrouw met Ik Hou Van Holland

Het jaar wordt bij RTL4 traditiegetrouw afgesloten met de Ik Hou Van Holland Oud & Nieuw Special, maar eerst is Javier Guzman aan de beurt. Javier verzorgt dit jaar voor RTL4 de oudejaarsconference, die om 20:00 uur begint. De Ik Hou Van Holland Oud & Nieuw Special is aansluitend te zien op RTL4.

Iets voor 00:00 uur schakelt de tv-zender over naar Rotterdam voor Het Nationale Vuurwerk. 2017 begint bij RTL4 vervolgens met om 00:15 uur bloopers van Ik Hou Van Holland en daarna om 00:45 uur De Vrienden Van Amstel LIVE! RTL5 zendt op Oudejaarsavond om 20:00 uur Foute Vrienden uit.

De kleintjes kunnen op Oudejaarsavond terecht op RTL’s themakanaal RTL Telekids 24/7. Telekids-gezicht Wardo Wonder helpt samen met zijn wonderkonijn Wally en de kok Alfonso alle kinderen in Nederland wakker te blijven tijdens oud en nieuw, zodat ook zij van het vuurwerk kunnen genieten.

Sylvie Meis luidt het jaar uit bij SBS6

Op SBS6 begint de avond om 19:00 uur met Lachen om Home Video’s met presentator Jochem van Gelder. De avond wordt gevolgd door ‘Gewoon DOEN!’, de one woman show van Tineke Schouten. Gedurende bijna anderhalf uur volgen hilarische typetjes en imitaties elkaar in hoog tempo op.

Sylvie Meis en Jeroen van der Boom krijgen de eer om 2016 af te sluiten met een Oud en Nieuw-special van Wedden dat ik het kan, waarin geen fysieke of mentale uitdaging wordt geschuwd. De kandidaten met een bijzonder talent tonen hun unieke prestatie met indrukwekkende stunts.

Nadat de klok 00:00 uur heeft geslagen zendt SBS6 de registratie van Toppers in Concert 2016 uit. Zusterzender Veronica komt op Oudejaarsavond met een registratie van Amy Schumer Live en Komt een man bij de dokter en Airen Mylene presenteert op Net5 de Top 500 van het Foute Uur 2016.

Bekijk de Oudejaarsconference 2015 van Herman Finkers terug op TVblik.nl

Foto: SBS/AVROTROS/RTL