Oudejaarsavond brengt veel gezelligheid op televisie

Oudejaarsavond brengt veel gezelligheid op televisie

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De gezelligste avond van het jaar staat weer voor de deur: oudejaarsavond. Dat is het moment voor de televisiezenders om alles uit de kast te halen om de strijd om de kijker te winnen. Voor iedereen is er wel iets op televisie. Zowel de commerciële zenders als ook de publieke zenders hebben veel in petto.

RTL 4 komt meteen na Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), met een speciale aflevering van RTL Late Night. In een speciaal jaaroverzicht neemt Humberto Tan de kijker mee. Het hele jaar wordt in kaart gebracht in de stijl die de kijker gewend is van RTL Late Night. 

Direct na de speciale aflevering van RTL Late Night, neemt Linda de Mol het stokje op RTL 4 maar wat graag over. Zoals ieder jaar op oudejaarsavond komt Linda met een speciale Ik hou van Holland aflevering. Met een vrolijk gevoel bereidt Linda de kijker voor op het nieuwe jaar.

Alle gezellige spelletjes zullen ongetwijfeld weer aan bod komen. Natuurlijk nemen de twee teamcaptains, Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis het weer tegen elkaar op. Onder andere Pip Pellens, Jandino Asporaat en ook Johnny de Mol zullen te zien zijn in deze speciale Ik hou van Holland.

Daarna knalt RTL 4 het jaar goed uit en luidt het nieuwe jaar in. Direct na de jaarwisseling zendt RTL 4 de bloopers uit die in Ik hou van Holland. Tijdens de opnames zijn natuurlijk veel dingen mis gegaan. Vooral wanneer Linda de slappe lach krijgt, lopen de opnames een hoop vertraging op.

NPO 1 zet Ivo Niehe in direct na het NOS Journaal van 20.00 uur. De TV Show is te zien om 20.30 uur en zal een uur lang te zien zijn. Daarna neemt Matthijs van Nieuwkerk het over. Hij neemt in De TV draait door het jaar even door. Welke opvallende televisiemomenten zijn er allemaal geweest in het afgelopen jaar? Matthijs zal ook ongeveer een uur te zien zijn.

Niemand minder dan Herman Finkers zal de avond van NPO 1 afsluiten. De cabaretier zal op geheel eigen wijze het afgelopen jaar gaan doornemen. Wat is hem allemaal opgevallen in 2015. Dit en nog veel meer zal te zien zijn in zijn cabaret voorstelling.

Nadat iedereen is uitgelachen zal Art Rooijakkers het Nationaal aftelmoment presenteren. Met een goed gevoel het jaar uit. Rond 23.50 uur wordt langzaam maar zeker afgeteld naar het nieuwe jaar. Deze uitzending zal te zien zijn tot 00.15 uur.

NPO 3 zal voornamelijk uit muziek bestaan. Zo zendt de NTR de Top 2000 a gogo uit. Alles over de lijst van Radio 2 zal aan bod komen. Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis zullen dit samen presenteren. Zij zullen onder andere interviews houden en video's af gaan spelen.

Daarna is het concert van de Toppers te zien. De Toppers bestaande uit Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom gaven ook dit jaar een concert. Hiervan zijn beelden gemaakt en die zullen op oudejaarsavond te zien zijn. De AVROTROS heeft deze beelden in handen gekregen en zal deze ook gaan uitzenden.

De avond van NPO 3 wordt afgesloten door een concert van Queen. Het laatste concert wat Queen gaf was in 1986 in Wembley. Dit concert zal vanaf 22.40 uur te zien zijn bij NPO 3. De hele avond kan de kijker genieten van muziek op de laatste dag van 2015.

SBS6 komt met een lijstjesprogramma. Om 20.00 uur is bij de commerciële zender De 25... te zien. Dit zal een overzicht zijn van de grappigste televisie momenten van het afgelopen jaar. Dit lijstjesprogramma is dan ook ruim twee uur te zien.

Daarna zet SBS6 in op Lachend het jaar uit. Opnieuw krijgt de kijker verschillende televisiemomenten te zien. Dit keer zullen de filmpjes bestaan uit televisie en ook cabaretmomenten van het afgelopen jaar. Welke televisiemomenten zijn zo grappig geweest? Dat is allemaal te zien in Lachend het jaar uit.

Nadat de kijker met een lach de avond is doorgekomen, zal Airen Mylene de oudejaarsavond afsluiten. In Staatsloterij oudejaarstrekking: Live aftellen naar 2016 zal Airen onder andere het jaar af gaan sluiten. Dit zal live te volgen zijn vanaf de Hofvijfer in Den Haag. Daarbij zal ook een vuurwerkshow te zien zijn.

Net5 gaat de concurrentie aan met NPO 3. Vanaf 20.30 uur gaat Net5 de samenwerking aan met radiozender Qmusic. Momenteel zendt de commerciële radiozender de Q top 500 van het Foute Uur uit. De bijbehorende videoclips komen nu allemaal achter elkaar voorbij. Dit zal te zijn tot zeker middernacht.

Nog even een kort overzicht per zender wat er allemaal te zien is op de laatste dag van 2015:

RTL 4:

20.30 uur RTL Late Night jaaroverzicht
22.00 uur Ik hou van Holland: Oud & Nieuw
00.10 uur Ik hou van Holland: bloopers

NPO 1:

20.30 uur TV Show
21.35 uur De TV draait door
22.30 uur Herman Finkers

NPO 3:

19.30 uur Top 2000 a gogo
20.35 uur Toppers 2015
22.40 uur Queen live at Wembley

SBS6:

20.00 uur De 25.... grappigste tv-momenten
22.00 uur Lachend het jaar uit

Net5:

20.30 uur Top 500 van het Foute Uur (Qmusic)

Bekijk Ik hou van Holland op TVblik.nl/ik-hou-van-holland