RTL 7 verlengt dartsrechten met drie jaar

RTL 7 verlengt dartsrechten met drie jaar

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond is de ontknoping van het WK 2017 met de zinderende finale tussen de Nederlandse Michael van Gerwen en de Schotse Gary Anderson en als klap op de dartpijl heeft RTL goed nieuws voor alle dartsliefhebbers.

De mannenzender heeft het contract met Matchroom Sport voor drie jaar verlengd, wat betekent dat RTL 7 de komende drie jaar alle grote televisietoernooien brengt. Van de Premier League Darts en de Grand Slam of Darts tot aan het prestigieuze WK, RTL 7 is overal bij en verslaat de verrichtingen van alle nationale en internationale dartssterren.

Zenderdirecteur RTL 7, Marco Louwerens: "Ik vind het geweldig dat we dit nieuws vandaag, op de laatste dag van weer een fantastisch WK, bekend kunnen maken. Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaasen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst."

Het nieuwe dartsseizoen start van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes met The Masters. Vier dagen later (2 februari) is de openingsavond van de Premier League 2017 in Leeds. In deze spannende competitie nemen de tien beste spelers van de wereld het tot eind mei tegen elkaar op. Uiteindelijk strijden de vier beste spelers om de hoofdprijs van 250.000,- Britse ponden.

Bekijk het verslag van RTL7 van de finale van het WK Darts op TVblik.nl

Foto: RTL