Acteur Dragan Bakema drie weken op straat voor EO

Acteur Dragan Bakema drie weken op straat voor EO

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Acteur Dragan Bakema verruilde afgelopen december drie weken lang zijn familieleven voor een leven op straat als dakloze. De acteur, die onder andere in de musical Soldaat van Oranje speelde, onderging een bijzonder sociaal experiment dat vanaf dinsdag 17 januari te zien is op NPO3.

Dragan vertrok van huis met alleen een rugzak, de kleren die hij aan had en zonder pinpas, geld en telefoon. Volledig aangewezen op de liefdadigheid en andere daklozen. De weken die Dragan op de Amsterdamse straten doorbracht beschrijft hij als zwaar. Vooral toen het eind in zicht kwam.

“Het grote verschil met de andere daklozen was mijn reden waarom ik op straat was beland. Ik ben steeds open geweest over die reden, dat ik mezelf documenteer voor tv. Echte daklozen hebben een heftige gebeurtenis achter de rug. Dit is de groep die er vaak net zo uitzien als jij en ik”, zegt Dragan.

Hij vervolgt over het experiment: “Toch is het gelukt om vier daklozen te volgen en hun verhalen in beeld te brengen. Verhalen van mensen die met nét de juiste hulp veel beter geholpen zouden kunnen worden. De huidige ‘daklozenindustrie’ is helaas niet voldoende ingericht op deze groep.”

Bekijk Homeless Experience op TVblik.nl/homeless-experience

Homeless Experience is dinsdag 17, 24 en 31 januari om 22:05 uur te zien bij de EO op NPO 3.

Foto: EO