Live voorbeschouwing EUROVISIE SONGFESTIVAL vanuit DeLaMar Theater

Live voorbeschouwing EUROVISIE SONGFESTIVAL vanuit DeLaMar Theater

Geschreven door Pieter Jongsma

Voor het eerst sinds jaren bestormt een Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival de top 10 van de Europese bookmakers. Ook scoorde Anouk met het nummer ‘Birds’ als eerste songfestivalinzending een nummer 1 hit nog voordat het songfestival heeft plaatsgevonden. Maar wat zijn haar kansen, en hoe sterk is de Nederlandse inzending van Anouk ten opzichte van de andere deelnemers?

Live vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam brengt de TROS op zaterdag 18 mei een unieke voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival 2013 in OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL.

Cornald Maas praat met een zaal vol songfestivalfanaten én twee tafelgasten, Carlo Boszhard en Edsilia Rombley, over kansberekeningen, de zin en onzin van de internationale polls en de concurrentie van de andere ingezonden acts. Via een live schakeling met het ‘episch centrum’, de Malmö Arena, geven TROS-commentatoren Daniël Dekker en Jan Smit een update. Zij doen die avond verslag van het Eurovisie Songfestival 2013.

Tijdens de finale, aansluitend aan de live voorbeschouwing OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, is Cornald Maas opnieuw te zien en geeft hij namens Nederland de punten door.

Ik vind het ontzettend leuk dat de TROS zendtijd inruimt voor deze ‘voorbeschouwing op de wedstrijd’. Samen met songfestivalkenners vooruitblikken op wat we die avond kunnen verwachten, net zoals dat bij sportevenementen ook gebeurt. Een mooie uitdaging! En natuurlijk is het ook een grote eer om namens Nederland de punten door te geven, aldus Cornald Maas.

De twee halve finales, op dinsdag 14 (met Anouk) en donderdag 16 mei, worden ook voorafgegaan door OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL.
In dit programma kijken bekende Nederlandse songfestival-liefhebbers als Frits Spits, Kees Tol, Humberto Tan, Raffaëla Paton, Jamai Loman, Monique Smit, Maurice Wijnen en Sander Lantinga alvast vooruit naar wat het publiek die avond te wachten staat. Maakt Anouk de verwachtingen waar? Wat vinden ze van de andere acts in deze halve finales? En daarnaast een terugblik op leuke momenten uit eerdere edities.

Voor meer informatie over het songfestival óf over het bijwonen van de live voorbeschouwing in DeLaMar Theater op zaterdag 18 mei kijk op www.songfestival.nl