Nederland kleurt oranje in juni op SBS6

Nederland kleurt oranje in juni op SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Komende maand is het voetbal dat de klok slaat bij SBS6, zowel op televisie als online. Met de uitzendingen rondom het EK onder 21in Israël en twee oefenwedstrijden van het Nederlands elftal in Azië, kleurt de zender de junimaand oranje. Het voetbalseizoen is dit jaar nog lang niet ten einde met een groot toernooi in het verschiet en Jong Oranje behoort dit jaar tot een van de favorieten. Een groot aantal van de spelers uit de selectie, zoals Clasie, Wijnaldum, Blind, Maher, Strootman en Fer, speelt al een paar jaar op hoog niveau en heeft zelfs al wedstrijden in het Nederlands A-elftal gespeeld. Genoeg aanwijzingen dat het een spannend en spectaculair toernooi gaat worden! Dankzij SBS6 is Oranje uitgebreid te volgen.

Acht teams met talenten uit de grootste voetballanden van Europa treffen elkaar in twee poules in Israël. Elke speeldag is er een bulletin in de late avond op SBS6 te zien waarin de wedstrijden van die dag worden samengevat. De volledige wedstrijden van zowel Jong Oranje als de overige teams zijn live te volgen bij Eredivisie Live. Alle poulewedstrijden van Jong Oranje zijn bovendien live te volgen bij SBS6.

De uitzendingen rondom het EK onder 21 starten op woensdag 5 juni met een samenvatting van de eerste poulewedstrijden vanuit Israël, waar het EK onder 21 plaatsvindt. Op donderdag 6 juni is de eerste poulewedstrijd van Jong Oranje: Nederland-Duitsland. Deze kraker is volledig live te volgen op SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing vanuit de studio, met Hans Kraay Jr. en Ronald de Boer als analist. Hidde van Warmerdam verzorgt de verslaggeving vanaf het veld in het stadion, Leo Oldenburger is de commentator. De wedstrijd begint om 20.30 uur en na afloop is er een nabeschouwing met samenvattingen van de andere wedstrijden. Op zaterdag 9 juni is de wedstrijd Nederland-Rusland en op 12 juni Spanje-Nederland te zien. Daarna volgen op 15 juni de halve finales en op 18 juni is de finale. Als Nederland op deze dagen moet spelen, zijn ook deze wedstrijden live te zien bij SBS6!

Tussendoor is er ook nog aandacht voor het ‘gewone’ Nederlands elftal, de A-selectie. De ploeg van Louis van Gaal gaat naar Azië om daar een tweetal wedstrijden te spelen. Deze zijn beide live te volgen bij SBS6. Op vrijdag 7 juni begint om 15.00 uur de voorbeschouwing van Indonesië-Nederland, met daarna de wedstrijd. Op dinsdag 11 juni is vanaf 13.30 uur de wedstrijd China-Nederland te zien. Jan-Joost van Gangelen doet hier vanuit de studio in Hilversum voor, met analist Ronald de Boer. Commentaar is ook hier van Leo Oldenburg.

Of dat nog niet genoeg is, brengt Hart van Nederland in deze periode regelmatig items over en rondom Jong Oranje. Online is dit evenement ook niet te missen: op sbs6.nl/voetbal zijn alle wedstrijden van Jong Oranje live te volgen. De site is de thuisbasis van het EK onder de 21, hier vind je ook alle hoogtepunten, exclusieve interviews met de spelers, alle overzichten en het laatste nieuws over het toernooi van NUsport

Nederland kleurt oranje: junimaand voetbalmaand bij SBS6
Woensdag 5 juni
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen

Donderdag 6 juni
20.00 uur Voorbeschouwing Nederland- Duitsland
20.30 uur UEFA EK onder 21: Nederland – Duitsland
22.20 uur Nabeschouwing met samenvattingen EK onder 21

Vrijdag 7 juni
15.00 uur Voorbeschouwing Indonesië-Nederland
15.30 uur Oefeninterland Indonesië-Nederland
17.20 uur Nabeschouwing
23.30 uur Samenvatting Indonesië-Nederland

Zaterdag 8 juni
23.10 uur Samenvattingen EK onder 21

Zondag 9 juni
17.30 uur Voorbeschouwing Nederland-Rusland
18.00 uur UEFA EK onder 21: Nederland-Rusland
19.50 uur Nabeschouwing
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen

Dinsdag 11 juni
13.30 uur Voorbeschouwing China-Nederland
14.00 uur Oefeninterland China-Nederland
15.55 uur Nabeschouwing
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen
23.40 uur Samenvatting China-Nederland

Woensdag 12 juni
17.30 uur Voorbeschouwing Spanje-Nederland
18.00 uur UEFA EK onder 21: Spanje-Nederland
19.50 uur Nabeschouwing
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen

Zaterdag 15 juni
TBC> live verslag halve finale/UEFA EK onder 21: Samenvatting halve finales

Dinsdag 18 juni
TBC> live verslag finale/UEFA EK onder 21: Samenvatting finale EK onder 21