Videoland met Nederlandse crimeserie SUSPECTS

Videoland met Nederlandse crimeserie SUSPECTS

Geschreven door Daniël Schalk

Videoland komt nog dit voorjaar met de nieuwe hoogwaardige crimeserie SUSPECTS. In de Nederlandse remake van de succesvolle Britse reeks bijt het team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken.

In de crimeserie SUSPECTS zijn hoofdrollen weggelegd voor Jeroen Spitzenberger, Carly Wijs en Britte Lagcher. Zij zijn voor een aanzienlijk deel aangewezen op hun improvisatietalent. SUSPECTS wordt namelijk zonder scripts, slechts aan de hand van uitgebreide scenelijsten, geproduceerd.

SUSPECTS voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dit niet. De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar SUSPECTS bestaat uit fictieve verhalen. De nieuwe crimeserie van Videoland kent acht op zichzelf staande afleveringen.

Naast Spitzenberger, Wijs en Lagcher zijn er meer bekende acteurs te zien. Zo kruipen onder anderen Mark Rietman, Maarten Heijmans en Yootha Wong-Loi-Sing in de rol van verdachte. SUSPECTS wordt geproduceerd door Fiction Valley, de producent achter Celblok H, Dokter Tinus en Noord Zuid.

Foto: RTL