Videoland-serie SUSPECTS in première bij RTL 4

Videoland-serie SUSPECTS in première bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De nieuwe Videoland-serie SUSPECTS gaat op zondag 12 maart in première op RTL4. Direct na de seizoensfinale van Moordvrouw zendt RTL4 de eerste aflevering van SUSPECTS uit. De overige op zichzelf staande afleveringen van de nieuwe crimeserie zijn exclusief te bekijken op Videoland.

Aflevering 1 en 2 staan zondag 12 maart, de dag van de première op RTL4, al op Videoland. Iedere zondag worden er vervolgens twee afleveringen bijgeplaatst. RTL probeert met de première van SUSPECTS op televisiezender RTL4 kijkers naar haar video on demand-dienst te trekken.

In SUSPECTS bijten politiefunctionarissen Susan Vlaanderen (Carly Wijs), Daan de Ridder (Jeroen Spitzenberger) en Liv Schouten (Britte Lagcher) zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken: serieverkrachting, ontvoering, peutervermissing, seriemoord, productie en verspreiding van dodelijke drugs, onvrijwillige prostitutie en gijzeling.

SUSPECTS voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dit niet. De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar Suspects bestaat uit fictieve verhalen. SUSPECTS is een remake van de succesvolle gelijknamige Britse crimereeks. Het succes overzees is mede toe te schrijven aan de vele bekende acteurs die in een gastrol te zien zijn. In de Nederlandse SUSPECTS komen ook veel bekende gezichten voorbij. Onder meer Victor Reinier, Robert de Hoog, Thijs Römer en Martijn Fischer zijn toegevoegd aan de lijst met gastacteurs. Eerder werd bekend dat ook onder meer Georgina Verbaan, Raymond Thiry en Mark Rietman te zien zijn.

SUSPECTS gaat op 12 maart 2017 om 21:00 uur in première bij RTL 4 overige afleveringen exclusief bij Videoland.

Foto: RTL