Sterrencast in eerste eigen serie Videoland: ‘Zwarte Tulp’

Sterrencast in eerste eigen serie Videoland: ‘Zwarte Tulp’

Geschreven door Pieter Jongsma

Videoland komt in maart 2015 met de eerste eigen serie getiteld ‘Zwarte Tulp’. In deze nieuwe Nederlandse dramaserie is te zien hoe twee families in de bollenstreek de concurrentie aangaan met het kweken van de zeldzame zwarte tulp.

Te midden van geldproblemen, familiedrama en onmogelijke liefdes. Onder andere Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning spelen mee in het eerste kwaliteitsdrama van Nederlandse bodem exclusief geproduceerd voor Videoland.

Naast voorgenoemde namen heeft de nieuwe Videolandserie nog meer bekende acteurs aangetrokken: Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Pim Lambeau, Gijs Naber, Marcel Musters, Renee Fokker, Abbey Hoes, Willem Voogd, Puck van Stijn en Raymond Thiry. Aan dit rijtje wordt binnenkort nog een laatste naam toegevoegd.

‘Zwarte Tulp’ wordt geproduceerd door NL Film onder regie van Ben Sombogaart (o.a. ‘De Tweeling’, ‘De Storm’), Marc Willard (o.a. ‘Dokter Tinus’) en Ties Schenk (o.a. ‘Docklands’). Bekende schrijvers van onder andere ‘Divorce’, ‘Penoza’, ‘Heer en Meester’ en ‘Bellicher’ hebben hun naam aan de nieuwe serie verbonden. ‘Zwarte Tulp’ is de eerste Nederlandse serie die exclusief geproduceerd wordt voor een video on demand-platform.

De Videolandproductie ‘Zwarte Tulp’ biedt een spannende mix van mysterie, moord, wraak, liefde en dilemma’s rondom een onmogelijke missie, een onmogelijke liefde en een onmogelijke moord. Het eerste seizoen van de serie is in maart 2015 in zijn geheel te zien bij Videoland Unlimited. Daarnaast zullen de losse afleveringen per stuk te huur zijn. Meer informatie over de serie volgt later dit jaar.

Alain de Levita (producent NL Film): “Wij zijn heel trots dat wij voor Videoland dit ambitieuze project gaan produceren. Daarbij is het voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat een dramaserie op deze wijze gemaakt wordt. Met deze sterrencast en schrijvers gaan we iets heel bijzonders neerzetten”.

Kaja Wolffers (Creative Director NL Film): “Produceren voor dit platform biedt ons de kans om een meeslepend, spannend en vooral doorlopend verhaal te vertellen. Het verhaal mag gelaagder en kan dieper gaan. De kijkers hebben tenslotte jouw serie opgezocht en zappen er niet zomaar langs. Je kan mensen nog meer meenemen in de karakters en de emoties. Daarbij kan men de keuze maken om alle afleveringen in één keer achter elkaar te bekijken”

Over Videoland
Videoland is sinds 2010 onder The Entertainment Group B.V. actief in de digitale home entertainment-markt. Videoland exploiteert via de meest uiteenlopende devices en partners haar video on demand-aanbod. Het aanbod bestaat uit films en series van zowel independent als major studio's. Films en series zijn los te huur op Videoland.com en via de Videoland-app. Daarnaast zijn films en series onbeperkt te kijken met Videoland Unlimited voor €10 per maand. Videoland Unlimited is sinds november 2013 beschikbaar via KPN, Telfort, XS4ALL, DELTA en Caiway. Binnenkort is Videoland Unlimited beschikbaar als zelfstandige dienst via de Videoland website en apps.

Uitzending

Vanaf maart 2015 is ‘Zwarte Tulp’ in zijn geheel te zien bij Videoland.