GTST fans in shock om vertrek 'Thijs'

GTST fans in shock om vertrek 'Thijs'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond zagen 1.456.000 mensen hoe Miro Kloosterman Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) verliet. Zijn personage Thijs Kramer besloot om op de vlucht te slaan met zijn dochtertje Teddy. Hij liet de moeder van zijn dochtertje, Rikki (Robin Martens) alleen achter.

Het zou een mooie dag moeten worden, Thijs en Rikki zouden elkaar het jawoord geven. Helaas voor Rikki liep het allemaal even anders. Wanneer er een alarmbel afgaat is het al te laat. Eenmaal thuis komen Rikki en haar familie achter de pijnlijke waarheid: Thijs is samen met Rikki weg. Thijs is op weg naar het Duitse München. De ex-vriend van Rikki, Sjoerd (Guido Spek), wil Teddy terug gaan halen. Maar gaat hem dit ook lukken? 

Vlak nadat de aflevering van maandagavond afgelopen was, kwam GTST met een verklaring. In deze verklaring was te lezen dat Miro inderdaad de soapserie van RTL 4 verlaat. In een afscheidsinterview liet de acteur weten met een goed gevoel terug te kijken op het leven op de set. Ruim drie seizoenen gaf Miro kleur aan het personage Thijs.

Voor de GTST fans kwam het vertrek van Thijs als een shock. Op de Facebookpagina van de soapserie stroomden de reacties binnen. Het merendeel is vooral woedend op het personage. ' Ik zal hem missen als kiespijn lastige glibberige kikker' liet iemand als reactie achter. Een andere reactie die te lezen is 'wat een klootzak'. 

Niemand had dit aan zien komen. De verhaallijn rondom Thijs voerde wel in die richting. Het leek erop alsof Thijs zijn vertrek uit Meerdijk prima gepland had. Maar een vertrek moest wel spectaculair worden. Dat is Thijs meer dan gelukt. Niet alleen laat hij Meerdijk achter met een groot verdriet, ook Rikki is extra gekwetst. Weer liet Rikki zich om de vinger van Thijs winden. Weer wilde zij niet zien hoe Thijs werkelijk in elkaar steekt.

Hoe deze verhaallijn zich verder gaat ontwikkelen is nog niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat Miro voorlopig niet meer te zien zal zijn in de soapserie. Of Sjoerd zijn aartsrivaal Thijs op het spoor zal komen zal nog maar even moeten blijken. Sjoerd deed zijn ex-vriendin een belofte. Maar is Sjoerd in staat om deze belofte ook uit te laten komen?

De komende weken zullen behoorlijk spannend gaan worden. Zal Rikki haar dochter ooit nog terug gaan zien? Hoe gaat ze om met het verlies van haar dochtertje? Hoe gaat de familie van Rikki om met het verlies van Teddy? Dat zal de komende weken duidelijk gaan worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik. 

Foto: RTL