GTST-blog: De aanrijding

GTST-blog: De aanrijding

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond waren 1.549.000 trouwe Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) fans getuige van een doelbewuste aanrijding. De niets vermoedende Sjors (Inge Schrama) werd samen met Thijs (Miro Kloosterman) aangereden. Dit was geen ongeluk, maar er was sprake van opzet.

Wie kon er nu zoiets doen? Dat vroeg de politie van Meerdijk zich ook af. Voor Thijs stond het al bijna vast: Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) zat hier achter. Over de aanrijding zelf wist Sjors zich weinig meer te herinneren. Tot ze zich bewust werd dat de auto een specifieke sticker had op de achterkant, van een appel.

Laat nu Zeger precies zo'n sticker op zijn auto hebben. Met dit gegeven wilde Thijs maar één ding, Zeger onder druk zetten. Maar waarom zou Zeger doelbewust op Thijs willen inrijden? Weet Thijs misschien teveel? Voor Sjors loopt het allemaal redelijk goed af, ze heeft een gebroken been en krijgt daarvoor gips. 

De nietsvermoedende Wiet (Pip Pellens) voelt zich aardig thuis in Ierland. Daar is ze samen met Zeger in zijn landhuis. Het idee is dat Zeger dit bewuste landhuis zou erven. Om een document te vervalsen via Thijs, zou hij alles erven. Wie weet is Zeger daarom bewust op Thijs ingereden. Wiet weet ondertussen nog van niets.

In huize Bouwhuis is ook van alles aan de hand. Anton (Joep Sertons) liegt over zijn nieuwe baan tegen zijn twee zonen. Voor Sjoerd (Guido Spek) breken ook spannende tijden aan. Zijn vriendin Aysen (Dilal Yurdakul) was zwanger, maar wilde het kindje weg laten halen. Op het laatste moment bedacht ze zich nog.

Maar dan hoort Sjoerd dat zijn ex, Rikki (Robin Martens) ook zwanger is. Sjoerd raakt lichtelijk in paniek over dit nieuws. Rikki stelt hem gerust, ze zegt dat Thijs de vader van haar kind is. Maar is dit ook echt zo? Heeft Rikki niet een plan bedacht om van haar schulden af te komen?

De spanning wordt langzaam opgebouwd. Deze spanning komt tot een hoogtepunt op donderdag 1 oktober. Op deze dag bestaat GTST 25 jaar en kan de kijker genieten van een extra lange en vooral spannende aflevering. Dit kan wel eens de spannendste week ooit gaan worden. Het beloven spannende GTST dagen te worden...

De speciale lange en spannende aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden is aanstaande donderdag 1 oktober vanaf 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.