Vlaamse Mediahuis verhoogt bod op TMG

Vlaamse Mediahuis verhoogt bod op TMG

Geschreven door Daniël Schalk

De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis en beheersmaatschappij VP Exploitatie hebben hun overnamebod op de Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel. De twee bieders hebben dat besloten nadat ze in de boeken van het bedrijf mochten krijgen.

Eind vorig jaar maakten Mediahuis en VP Exploitatie hun ambitie bekend. Talpa, het bedrijf van John de Mol, heeft begin dit jaar een tegenbod uitgebracht op TMG. Talpa deed ook een bod van 5,90 euro per aandeel, 65 cent meer dan het eerste bod van de uitgever en de familie Van Puijenbroek.

Mediahuis en VP Exploitatie beschikken intussen over 60 procent van de aandelen TMG. De twee partijen voelen zich hierdoor sterk genoeg om een poging te doen de resterende aandelen te verwerven. Mediahuis wil met De Mol overleggen en sluit niet uit dat hij zijn belang in TMG kan behouden.

Mediahuis heeft al laten weten dat zij hun bod op de Telegraaf Media Groep niet verder zullen verhogen. Bij het huidige bod van de twee bieders zullen zij 273 miljoen euro betalen voor TMG. John de Mol’s bedrijf Talpa heeft nog niet gereageerd na het nieuwe overnamebod van Mediahuis en VP Exploitatie.

Foto: Telegraaf Media Groep