Talpa en ondernemingsraad TMG naar rechter

Talpa en ondernemingsraad TMG naar rechter

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De ondernemingsraad van de Telegraaf Media Groep (TMG) en mediabedrijf Talpa stappen naar de Ondernemingskamer in Amsterdam. De OR vecht het besluit van de raad van commissarissen aan om het bod van het Vlaamse Mediahuis te verkiezen boven het hogere bod van John de Mol.

Talpa eist een onderzoek naar de gang van zaken bij TMG en wil dat er bij TMG een onafhankelijke commissaris wordt benoemd. Talpa noemt hun bod ‘qua prijs, strategie, financiering, positie van TMG binnen Talpa en vooruitzichten voor werknemers superieur’ aan dat van Mediahuis.

De ondernemingsraad zegt te weinig informatie te hebben gekregen om te kunnen beoordelen welk bod het beste is voor het bedrijf. Ook betwijfelt de ondernemingsraad of de keuze om op het bod van de Vlaamse uitgeverij Mediahuis in te gaan, wel op basis van de juiste argumenten is genomen.

Het mediabedrijf van De Mol biedt momenteel 6,50 euro per aandeel, terwijl Mediahuis 5,90 euro per aandeel biedt. Behalve de ondernemingsraad en Talpa overwegen ook de Vereniging van Effectenbezitters en de geschorste raad van bestuur de gang te maken naar de Ondernemingskamer.

Foto: Telegraaf Media Groep