John de Mol verhoogt bod op TMG

John de Mol verhoogt bod op TMG

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het mediabedrijf Talpa van mediamagnaat John de Mol verhoogt het overnamebod op de Telegraaf Media Groep (TMG) van 5,90 euro naar 6,35 euro per aandeel, dat heeft het investeringsbedrijf van De Mol woensdagochtend bekendgemaakt. Het boekenonderzoek door Talpa is inmiddels afgerond.

Ook zijn er gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen en raad van bestuur van TMG, het moederbedrijf van onder andere de krant De Telegraaf. Talpa ziet TMG in de toekomst als een apart onderdeel van Talpa, met eigen merken, een eigen directie en onafhankelijke redactieraden.

De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis en beheersmaatschappij VP Exploitatie hebben hun overnamebod op TMG twee weken terug, op 19 februari, verhoogt naar 5,90 euro per aandeel. Mediahuis heeft toen laten weten dat zij hun bod op het mediabedrijf niet verder zullen verhogen.

Volgens Talpa voert TMG momenteel exclusieve gesprekken met Mediahuis en VP Exploitatie. Ook melden zij dat TMG de onderhandelingen met Talpa heeft opgeschort. Talpa had de commissarissen van TMG zondag juist nog aangegeven dat het eerdere bod waarschijnlijk op korte termijn omhoog zou gaan.

Voor het opschorten van de onderhandelingen tussen Talpa en TMG bestaat volgens het mediabedrijf van De Mol ‘geen valide reden’. Talpa vertrouwt er op dat de gesprekken op korte termijn weer worden hervat en dat het verhoogde bod in overweging wordt genomen door de commissarissen.

Bekijk The Voice Of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland

Foto: Telegraaf Media Groep