Talpa verhoogt opnieuw bod op TMG

Talpa verhoogt opnieuw bod op TMG

Geschreven door Daniël Schalk

Het mediabedrijf Talpa van John de Mol verhoogt het overnamebod op de Telegraaf Media Groep (TMG) van 6,35 euro naar 6,50 euro per aandeel. Zondag maakte TMG en Mediahuis bekend dat zij eruit waren en er een overname-akkoord is bereikt, maar Talpa doet nu opnieuw een hoger bod.

Zondag werden twee leden van de raad van bestuur van TMG door de commissarissen op non-actief gezet, omdat de raad van bestuur nog verder wil praten met Talpa. De raad van commissarissen gaat echter akkoord met het bod van 278 miljoen euro van Mediahuis en de familie Van Puijenbroek.

Volgens Mediahuis en familie Van Puijebroek verandert er niets aan de situatie. “Mediahuis en VP Exploitatie zullen hun aandelen in TMG zoals eerder gezegd niet verkopen”, zeggen de partijen in een verklaring. Samen beschikken zij over een meerderheid van ruim 59 procent van de aandelen van TMG.

Mediahuis en Van Puijenbroek vinden dat hun bod het enige bod dat zekerheid op slagen heeft. De Mol heeft met zijn bedrijf Talpa een belang van 21 procent in TMG, het moederbedrijf van onder anderen De Telegraaf, Metro, Privé, VROUW, GeenStijl, Dumpert, Sky Radio, Radio 538 en Radio 10.

Foto: Telegraaf Media Groep