Eerste trailer voor Netflix's ''Sand Castle'' is uit!

Eerste trailer voor Netflix's ''Sand Castle'' is uit!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De eerste trailer voor de Netflix film ''Sand Castle'' is vrijgelaten. De cast van de film bestaat uit Nicholas Hoult, Luke Evans, Henry Cavill, Glen Powell, Logan Marshall-Green, Navid Negahban, Beau Knapp, Neil Brown Jr., Parker Sawyers, Sam Spruell, Sammy Sheik en Tommy Flanagan.

Sand Castle is een opkomende Britse oorlog drama, die geregisseerd is door Fernando Coimbra en geschreven door Chris Roessner. De film zal uitkomen op 14 april 2014 in de Verenigde Staten. Wanneer de film in Nederland op Netflix zal komen, is nog onbekend. De film is gebaseerd op de waargebeurde evenmenten en belevingen van de film's scenarioschrijver Chris Roessner tijdens de Irakoorlog.

De film vertelt het verhaal van Matt Ocre, gespeeld door Nicholas Hoult, die hoort bij een missie om een gebroken watersysteem in een gevaarlijke en onbestendige Iraakse dorpo Baqubah te herstellen. Terwijl de mensen van Baghdad de Amerikanen verwelkomen als helden, zijn de dorpelingen zwaar tegen de aanwezigheid van de soldaten. Matt en zijn team moeten nu proberen de gemeenschap te overtuigen dat ze horen bij de oplossing, in plaats van dat zij het probleem vormen, zodat ze het dorp kunnen redden en iedereen levend uit het dorp kan komen.

Chris Roessner's waarbgebeurde verhal scenario ''Sand Castle'' kwam in 2012 terecht bij de niet gerealiseerde ''Back List'' scenario's. ''The Black List'' is een jaarlijkse overzicht van de meest leuk gevonden scenario's die nog niet in productie zijn gegaan.

Op 13 maart 2014 werd bekendgemaakt dat Nicholas Hoult het hoofdkarakter van de film zou gaan spelen, namelijk de rol van Matt Ocre, een jonge mitrailleur. De film zou geproduceerd worden door Mark Gordon met zijn bedrijf ''The Mark Gordon Company''. Zijn bedrijf was ook degene die het scenario had gekocht. Commerciële regisseur Seb Edwards was gehuurd om de film te gaan regisseren. De film zou dan gaan over Sergeant Baker, leider van de peloton, en een van z'n soldaten genaamd Ocre. Op 9 mei 2014 kwam ''uMedia'' aan bord om de film te gaan financiëren. Ook was gerapporteerd dat Toby Kebbel de rol van Sergeant Baker zou gaan spelen.

Op 8 oktober 2015 werd bekendgemaakt dat Luke Evans en Henry Cavill in de film zouden gaan spelen. Evans zou de rol van Sergeant Baker spelen, terwijl Cavill de rol van Kapitien Syverson van de special forces, die de operatie in handen hebben, zou gaan spelen. Fernando Coimbra, regisseur van ''A Wolf at the Door'', zou de film gaan regisseren. ''Threehouse Pictures'' zou de film gaan financiëren en produceren. Andere producers van de film zouden Roessner, Gordon, Justin Nappi en 42's Ben Pugh zijn.

Op 9 oktober 2015 werd bekendgemaakt dat Beau Knapp in de film zou gaan spelen als een Sergeant die het gebroken watersysteem in het dorp zou moeten gaan repareren. Op 14 oktober 2015 werd bekendgemaakt dat Glen Powell ook in de film zou gaan spelen als Sergeant Falvy. Op 26 oktober 2015 bevestigde ''The Hollywood Reporter'', een Amerikaans multi-platform magazine, dat Logan Marshall-Green Luke Evans had vervangen in de rol van Sergeant Baker. Ook werd bekendgemaakt dat Neil Brown Jr. in de film zou gaan spelen als Enzo en Tommy Flanagan als Sgt. McGregor.

Op 2 november 2015 begon de film met Principal Photography, waarbij de film aan het filmen is. Op mei 2016 kwam Netflix aan de distributierechten van de film.